liberinteleorman.ro

Unirea Principatelor Române, sărbătorită la Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza din Alexandria

21 ianuarie 2022
Advertisement

La ceas aniversar, Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza din Alexandria împărtășește bucuria de a sărbători un eveniment istoric major, Unirea Principatelor Române, atestată la 24 Ianuarie 1859, dar și de a celebra personalitatea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, patronul spiritual al acestei instituții.

În asemenea momente de o mare încărcătură emoțională, sărbătorim, iată, un timp al valorilor încredințate de predecesori, de toți cei care au onorat și onorează un apostolat, amintindu-ne de unde am început și ce definește cu adevărat spiritul acestui colegiu, recunoscut și apreciat pentru performanțele sale, pentru numeroasele experiențe de succes care au avut și au la bază profesionalismul, seriozitatea, dăruirea, implicarea.

Absolvenți ai acestui colegiu, profesori de ieri și de azi au acum prilejul  de a-și aminti de școala unde, cândva, au stat în bănci sau la catedră, s-au afirmat ori au fost șlefuite caractere. Spiritul liceului îi aduce împreună pe toți întru amintirea anilor în care s-au închegat prietenii, s-au obținut rezultate frumoase, s-au realizat proiecte remarcabile etc.

24 Ianuarie este ziua în care colegiul nostru reconfirmă imaginea unei instituții cu o cultură organizațională solidă, a unui mediu educațional flexibil și prietenos, în care coeziunea și determinarea au putut facilita colaborări benefice atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice, în spiritul conectării la valorile europene.

Fie ca tradiția, istoria și renumele Colegiului Național Alexandru Ioan Cuza să devină o poveste fără sfârșit, asumându-ne cu toții atributul valorii, al excelenței în demersul nostru nobil de a pregăti pentru viitor tânăra generație, a transmis directorul liceului – Prof. Simona Stoenescu.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Raport: Ce a făcut ITM Teleorman într-un an

Următorul articol

Agresoarea fetei de 15 ani, din Roșiori, a fost arestată

Cele mai recente articole de Educatie