liberinteleorman.ro

UNIC ÎN ROMÂNIA: Județul Teleorman n-a mai avut bani pentru plata integrală a indemnizațiilor persoanelor cu handicap grav

Carmen Dumitrescu

Luna aceasta, persoanele cu handicap grav care locuiesc în Teleorman au încasat îndemnizații mai mici. Vorbim despre o diminuare a indemnizației cu 25 de lei, despre care li s-a promis persoanelor cu handicap că o vor recupera luna viitoare, în compensarea pierderii de luna aceasta.

Evident, situația nu e una foarte bună pentru autoritățile teleormănene, din simplul motiv că banii de indemnizații vin prin transfer de la bugetul de stat prin Ministerul Muncii, iar valoarea indemnizațiilor este fixată prin lege, așa că instituția care le repartizează nu are dreptul legal de a umbla la valoarea lor. Și, totuși, în Teleorman se poate!

Cei mai vulnerabili dintre teleormăneni sunt și primii loviți. Căci persoanele cu handicap grav sunt singurele care au primit indemnizațiile diminuate cu 25 de lei, și nu mărite, ca ceilalți. De ce? Pentru că instituția care se ocupă de repartizarea acestor bani nu a avut suma necesară la dispoziție.

Cel puțin asta susțin angajații DGASPC Teleorman, care se ocupă de acest domeniu: „De luna aceasta trebuia să existe o mărire a indemnizațiilor și am decis să dăm mai puțin cu 25 de lei persoanelor cu handicap grav. Pentru că nu ne-au ajuns banii de la buget, urmând ca luna viitoare să achităm și restanța. În momentul în care s-a făcut solicitarea pentru bani, a apărut o problemă la necesarul de bani. Nu ne-am încadrat pe sumă. Greșeală e cumva a noastră, a celor de la DGASPC. Dar nu se pune problema ca luna viitoare oamenii să nu-și primească banii. Dar se remediază”.

Vorbim despre aproximativ 7000 de persoane cu handicap grav în Teleorman. Adică despre o restanță de 175.000 de lei pe care Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului trebuie să o achite luna viitoare față de persoanele cu handicap grav. De ce n-au existat acești bani luna aceasta și de ce s-a decis ca tocmai cei mai vulnerabili dintre teleormăneni să aibă de suferit nu știm și nimeni nu ne răspunde. Clar e doar faptul că oamenii stau și se întreabă sceptic: „De ce exact în Teleorman se întâmplă asta? N-o fi avut Dragnea bani destui pentru organizarea nunții?”

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Viceprimarul Gică Anghel o comite din nou: el a decernat titlul de cel mai vârstnic locuitor al Alexandriei unei persoane greșite!

Următorul articol

La mulți ani, drag erou Simion Gârlea!

Cele mai recente articole de Actualitate