Trei teleormăneni, REȚINUȚI pentru „vaccinare la chiuvetă”

în Actualitate/Politie

În zilele de 21 și 22 decembrie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria, au pus în executare 3 mandate de percheziție domiciliară și 6 mandate de aducere, în județul Teleorman și în municipiul București.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, obiecte și înscrisuri, care probează activitatea infracțională.

Ulterior, la sediul I.P.J. Teleorman, a fost dispusă reţinerea, pentru 24 de ore, față de 3 persoane, pentru săvârșirea infracțiunilor de fals informatic, în formă continuată.

Din cercetări a reieșit că cei în cauză ar fi accesat fără drept un program informatic și ar fi introdus date nereale cu privire la vaccinarea împotriva virusului SARS COV 2, astfel beneficiind de adeverințe de vaccinare, folosite ulterior în vederea generării certificatului digital și utilizării acestuia pe teritoriul național, pentru eludarea restricțiilor impuse persoanelor nevaccinate.

Persoanele bănuite urmează a fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria, cu propunere de luare a unei măsuri preventive, a transmis IPJ Teleorman.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

  1. Care chiuveta ???????????????

    „Ulterior, la sediul I.P.J. Teleorman, a fost dispusă reţinerea, pentru 24 de ore, față de 3 persoane, pentru săvârșirea infracțiunilor de fals informatic, în formă continuată.”

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*