Trei pe-o carte. Cine va conduce Organizaţia PNL Alexandria, după Ică Calotă?

în Actualitate/Actualitatea politică

Monica Vasilescu

Cin’ să fie, cin’ să fie preşedinte la Organizaţia PNL Alexandria? După plecarea lui Ică Calotă către Tăriceanu, se fac tot felul de speculaţii cu privire la înlocuirea sa în prima funcţie a partidului de la Alexandria, acolo unde a fost ales în data de 8 noiembrie 2013.

În perioada în care se fac strategii și se stabilesc politicile viitoare ale formațiunii care are printre priorități să dea președintele țării în 2014, Ică Calotă a ales să plece. Acum, peneliştii sunt puşi în situaţia de a-i găsi înlocuitor. La o primă impresie, trei ar putea fi persoanele capabile să preia interimatul conducerii PNL Alexandria. Este vorba despre Eugen Pîrvulescu, Dan Popescu şi George Drăghici.

Eugen PirvulescuPrimul la care duce gândul că ar putea ocupa scaunul şefului de la PNL Alexandria este vicepreşedintele Eugen Pîrvulescu, numai că acesta este, momentan, rezervat în privinţa declaraţiilor. Întrebat despre acest lucru, domnia sa a spus că fostul preşedinte nu a anunţat partidul că pleacă, drept pentru care nu face declaraţii cu privire la înlocuirea sa. “Este oficială plecarea? A anunţat ceva public? La partid nu s-a discutat despre acest lucru şi nu pot să vorbesc acum despre un posibil înlocuitor. Să aşteptăm să se clarifice lucrurile. În orice caz, va fi o decizie a partidului”, a spus Eugen Pîrvulescu.

Dan PopescuDan Popescu a fost mai categoric şi a spus că nu se întoarce sub nicio formă de unde a plecat, pentru că a mai condus filiala din capitala de judeţ în urmă cu 17 ani. „Nu mă interesează să preiau conducerea organizaţiei locale de la Alexandria. Eu am mai fost preşedinte, în anul 1997. O să avem discuţii în partid, probabil, va fi numit unul dintre vicepreşedinţi în această funcţie. O să avem o întâlnire săptămâna viitoare pentru a stabili şi acest aspect”, a spus Dan Popescu.

George Drăghici, cel care a condus PNL Alexandria înainte ca Ică Calotă să fie ales preşedinte, nu a putut fi contactat pentru a-şi spune punctul de vedere.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*