Toaletarea pădurii Vedea s-a finalizat cu tăieri de arbori

în Actualitatea politică/Utile

Carmen Dumitrescu

În cursul zilei de astăzi, cei de la Administrația Domeniului Public Alexandria și-au dedicat ore bune din timpul lor pentru a rade ce mai rămăsese în picioare din pădurea Vedea. Cel puțin zece arbori au fost culcați la pământ, probabil din motivul oficial că erau bătrâni, lăsând în urmă un peisaj de-a dreptul dezolant. Totul se întâmplă la doar câteva zile după toaletarea drastică a copacilor din ceea ce obișnuia să fie pădurea Vedea.

Cu puține zile în urmă remarcam transformarea pădurii Vedea într-o mare de cioturi, după toaletarea aplicată de municipalitate, în prag de sezon cald. Căci, așa cum bine știm, pădurea a devenit parc și oamenii din Alexandria sunt bucuroși de asta. Desigur, pe termen lung, aceste tăieri vor avea efecte mai dramatice decât inundațiile pe care județul le-a înfruntat în anii precedenți. Vorbim nu doar despre stabilitatea pământului, ci și despre calitatea aerului pe care îl respirăm. Evident, primarul orașului Alexandria are propria explicație pentru tăierile de arbori din cartiere, parcuri și zone naturale: „verdeața din zonele urbane nu produce oxigen”. Tocmai de aceea, nu înțelegem de ce a fost nevoie ca oamenii din Alexandria să plătească, din taxele lor, suma de 126.000 lei pentru ca primăria să poată achiziționa 2000 de copaci.

Oamenii care au trecut astăzi prin zona parcului Pădurea Vedea au calificat acțiunea de tăiere a pomilor drept „criminală.” Și nu i-am putut contrazice prea tare, pentru că, pe termen lung, chiar e…

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*