Partidul Pro România se va implica în mișcările de stradă din Teleorman

în Actualitatea politică

Carmen Dumitrescu

Dumitru Goldbach, coordonatorul Filialei Teleorman a Pro România și candidat al partidului la alegerile europarlamentare

Nou înființată în Teleorman, filiala județeană a partidului Pro România, coordonată de Dumitru Goldbach, se pregătește de alegerile europarlamentare și susține că va face cu adevărat opoziție Partidului Social Democrat, lucru pe care celalalte partide nu prea reușesc să-l facă. Regăsindu-se ieri și pe lista candidaților la alegerile europarlamentare întocmită de partid, Dumitru Goldbach a organizat astăzi o conferință de presă la sediul partidului din Alexandria. În cadrul conferinței, Goldbach a vorbit cu sinceritate despre faptul că în Teleorman nu există niciun fel de opoziție la PSD, că toate partidele fac în așa fel încât să încheie tot felul de înțelegeri cu partidul unic, pentru a nu pierde resurse umane și materiale și că așa zisele partide de opoziție se ascund atunci când oamenii ies sporadic în stradă în orașele județului. Pentru a pune punct acestei situații și pentru a-și manifesta solidaritatea cu puținii oameni din Teleorman care protestează împotriva actualei guvernări, Dumitru Goldbach a declarat că partidul pe care îl coordonează se va implica în mișcările de stradă care vor avea loc pe viitor în județ.

El a vorbit despre impedimentele pe care le-a întâmpinat pe parcursul organizării filialei din Teleorman și despre dezamăgirile pe care le-a trăit până acum: “Până acum avem un număr de 52 de organizații în județ, nu există municipiu sau oraș în Teleorman unde să nu fie Pro România. E o muncă titanică, mulți zic că sunt un pic nebun că am plecat cu acest proiect în Teleorman, dar eu zic că răul se taie de la rădăcină și până la urmă trebuie să ai și un pic de nebunie ca să pătrunzi în bârlogul ursului. Constat cu părere de rău că partidele de opoziție din Teleorman se luptă cu Pro România și uită să se lupte cu PSD. Nu am auzit pe nimeni să se lupte cu PSD, cel mai mare dușman este un partid care în Teleorman are sediu de două săptămâni. În Teleorman e greu, deoarece avem mulți combinatori, ca să le spun așa în termeni populari. Umblă pe la toate partidele și atunci când le ceri ajutorul, se fac că nici n-au auzit de partid, când partidul crește toți ar vrea să le ajute. Nu le ajunge un partid, vor la trei partide. Se dau mai mult decât sunt și încearcă să destabilizeze acest partid și oamenii de la centru s-au convins că nu am interese ascunse și sunt un om onest.

Golbach a mai spus că intenționează să se implice în mișcările de stradă care au loc în Teleorman și chiar că a contactat protestatari din județ să își exprime solidaritatea cu ei: “O să vedeți în perioada următoare că Pro România se va implica și în acțiunile în stradă. Ne vom implica, pentru că nu mi se pare corect să faci în Teleorman opoziție și să nu ai nicio atitudine. Adică un amărât să iasă cu un mesaj în mână și tu, ca partid de opoziție să stai să te ascunzi. Până acum nu am avut timp. Chiar și pe acel protestatar de la Turnu l-am contactat și i-am spus că am vrea să ne alăturăm lui, să nu stea singur. El a refuzat, pentru că n-ar vrea o politizare a protestului. Am înțeles asta, dar noi am vrut să-i transmitem un mesaj de solidaritate cel puțin. Respect decizia lui. Noi ne luptăm cu guvernul de acum. Dacă ar fi un guvern competent și nu ne-ar aduce în prag de război, n-am mai avea de ce să protestăm.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*