liberinteleorman.ro

Timotei Stuparu și umilința unei condamnări la final de carieră politică

27 iunie 2016

timotei stuparuCarmen Dumitrescu

Despre Timotei Stuparu se pot spune multe lucruri și nu toate bune. Dar, în ansamblu, personajul politic nu face parte din categoria semi-analfabeților de care râdem în fiecare săptămână. Fost profesor de istorie și demnitar de când și-a înțeles vocația pentru politică, Stuparu a avut o carieră destul de frumoasă. Și chiar și acest mandat de senator i-a fost oferit de către partid, tocmai în ideea că un om de altă factură decât lipitorii de afișe merită o ieșire din scenă onorabilă. N-a fost să fie așa. Pentru că Stuparu a comis imprudența de a-și angaja la cabinetul parlamentar o actriță, pe numele ei Isabela Drăghici, care a avut grijă să-i dea lui Stuparu tot ce n-au reușit adversarii politici: o condamnare de 1 an și 7 luni cu suspendare și muncă în folosul comunității, la care se adaugă și patru ani de supraveghere. Povestea e veche și nu vom mai reveni asupra ei, pentru că noi nici până la ora asta n-am înțeles de ce s-au întâmplat toate lucrurile care au dus la starea prezentă de fapt. Important a fost pentru noi să înțelegem care este atitudinea lui Stuparu în raport cu felul în care s-a sfârșit această poveste. Și am descoperit că nu e nimic mai trist decât să fii umilit la final de carieră pentru o situație rizibilă: “Nu știu, și dacă aș fi avut de gând să fur cei 1.600 de lei, care reprezintă prejudiciul, nu cred că era cazul să fiu sub supraveghere timp de 4 ani, ca toți cei care chiar reprezintă un potențial pericol public. Nu știu, pentru mine toată povestea asta arată că cineva a vrut să mă umilească. Nu știu pe cine am deranjat, nu știu cum am supărat pe cineva, dar tot ce mi s-a întâmplat legat de povestea asta e pentru mine foarte greu de tolerat. Evident că voi contesta această decizie a instanței, dar  cred că și procurorii o vor face. În legătură cu munca în folosul comunității, am văzut în decizia instanței că trebuie să prestez acele zile la primăria Alexandria sau la Viișoara. Bun! Eu am înțeles Alexandria, pentru că aici am domiciliul, dar la Viișoara chiar n-am înțeles de ce… ”

În esență, povestea condamnării unui senator de talia lui Stuparu pentru producerea unui prejudiciu de 1.600 de lei pare bine cusută cu ață albă. Dar, din păcate, odată intrat în malaxorul reacțiilor publice, pata de pe cariera lui Stuparu va fi foarte greu de șters, dacă nu chiar imposibil.

Advertisement

3 Comments

  1. Numai un prost putea sa faca asa ceva.Tipul asta dupa cate am inteles ,a angajat fictiv o secretara sau actrita ,si in fiecare luna ii falsifica semnatura si ii ridica salariul.Nu stiu de ce vi se pare umilinta in acest caz..Merita puscarie si pentru fals si pentru prostie e ca si cum ai sparge bancomatul cu ciocanul.

  2. Nu stie pe cine a deranjat totul e o capcana politica .In realitate acest Stuparu este un individ cu o cultura submediocra nu are nici macar facultate ci IP3 iar relatia lui cu profesoratul e un fel de semilocotenenta.A fost un mare turnator la securitate iar functia de profesor era sub acoperiei ca sa-si toarne colegii care se opuneau marilor realizari socialiste. A detinut numai functii de conducere atat in comunism cat si dupa si nu inteleg unde ii e umilinta ?Alexandria lui Stuparu Dragnea si Dragusin nu are nimic in comun cu orasul lui Noica sau Preda dar au epurat populatia de intelectuali si oameni deschisi la minte ,in oras ramanand numai puratatori de salopete si pietari.E trist ca poporul roman mai voteaza inca asemenea specimene care au dus tara la nivelul colhozului anilor 50.Ei sunt dovada vie ca Partidul Comunist Roman conduce aceaste meleaguri de 70 de ani

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Circul liberal intră într-o nouă etapă. Pîrvulescu, acuzat de înțelegeri cu pesediștii

Următorul articol

Concert extraordinar cu Trupa Arhaic și Florin Thomits

Cele mai recente articole de Actualitatea politică