liberinteleorman.ro

Teleormanul se ridică! A început protestul grefierilor din Judecătoria Zimnicea

Carmen Dumitrescu

După protestul locuitorilor din Turnu Măgurele și cel al cadrelor militare în rezervă din Alexandria, Teleormanul este acum locul de desfășurare al protestului grefierilor. Nu al tuturor grefierilor, ci doar al celor din Judecătoria Zimnicea, care sunt, așa cum ei înșiși declară „mai puțini, dar mai curajoși”. Protestul a început în cursul acestei dimineți și are o durată nedeterminată. În plus, grefierii din Zimnicea vor să participe și la un miting de protest în Piața Victoriei din București, considerând că astfel nemulțumirea le va fi mai bine auzită.

În perioada derulării protestului, grefierii din Zimnicea vor purta banderole albe. Potrivit unora dintre protestari, manifestarea este una națională, însă doar cei din Zimnicea au avut curajul să se ridice la nivelul județului Teleorman. În privința durerilor pe care grefierii le au, ele sunt numeroase: „Vineri, pe data de 15 este un miting în București, unde vom participa. Noi oricum susținem aceste proteste. În primul rând, este vorba de statutul profesiei noastre. Noi nu știm nici acum de cine aparținem, nu suntem ai nimănui, deci nu știm nimic despre noi. Avem nevoie de reanalizarea schemelor de personal, suntem foarte puțini.”

În plus, grefierii din Zimnicea spun că starea instanțelor este deplorabilă, că ei poartă de zeci de ani robele celor care i-au precedat și că munca lor suplimentară nu este nici recompensată, nici recuperată prin zile libere. Ei se plâng de o situație care durează de zeci de ani și pur și simplu n-o mai pot tolera.

„Mai avem nevoie de o dotare a instanțelor, purtăm chiar și robele celor de dinaintea noastră de zeci de ani. Din punct de vedere al siguranței la locul de muncă avem nemulțumiri. Nu s-au aplicat în mod corespunzător indicii de salarizare, din 2010, noi trebuia să avem alți indici în funcție de care să fim salarizați. Am mai vrea să se mai corecteze coeficientul de ierahizare. Condițiile de muncă sunt foarte grele, orele suplimentare pe care le lucrăm nu sunt plătite și nu se pot recupera. Sunt probleme foarte vechi și de foarte mult timp, nu ne ia nimeni în seamă. „

Protestul are durată neliminitată și e posibil să dea curaj și altora.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Și ai lui Ponta au fost chestionați de Poliția Locală în județul lui Dragnea

Următorul articol

Primăria Alexandria a cumpărat pomi de 27.000 euro, în timp ce taie copaci într-o veselie

Cele mai recente articole de Actualitatea politică