Teleormăneni de mândrie! Olimpica Daria Burtea a fost premiată de Iohannis

în Cultură/Educatie

Monica Vasilescu

Președintele Klaus Iohannis este de părere că că valorile și obiective constitutive ale francofoniei, precum respectarea drepturilor omului și a statului de drept, lupta împotriva intoleranței, protejarea persoanelor aparținând minorităților și cultivarea diversității culturale sunt foarte relevante pentru România.

După discursul pe care l-a susținut, astăzi, la Palatul Cotroceni, în cadrul evenimentului dedicat Zilei Internaționale a Francofoniei, șeful statului a premiat olimpicii la limba franceză. În prezența secretarului general al Francofoniei, a ambasadorului Franței și a reprezentanților Institutului Francez, președintele a înmânat diplome celor mai buni elevi din țara, la franceză. În frunte a fost, bineînțeles, și teleormaneanca Daria Burtea, care a obținut de două ori premiul I pe țară la franceză și premiul III la olimpiada internațională. Anul acesta, până în prezent, Daria este calificată pe județ la olimpiadele de limba engleză, franceza și la biologie.

Daria Burtea este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național ”Al. I. Cuza” din Alexandria și a fost însoțită la Cotroceni de părinți, dar și de unul dintre profesorii care au pregătit-o – Dan Ion Fărcășanu.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*