Teleormăneanul… credul

în O poziție în Teleorman

Monica Vasilescu

o pozitie in teleorman

Mai e destul până la campania prezidenţialelor, dar votanţii trebuie fraieriţi din timp. Angajamentele pe care şi le iau slujnicii partidelor politice în această vreme sunt numeroase şi credibile, mai ales că alegerile din noiembrie au miza cea mai mare. Se pune accent pe prostia umană şi, până la urmă, de ce ar fi de condamnat că sinceritatea, cinstea, dorinţa de muncă şi corectitudinea nu prea contează în meciul electoral?

Auzim încă de pe acum, înainte cu o lună de campania electorală, că se vor moderniza drumuri, se vor reamenaja păduri, stadioane, se vor mări pensii, alocaţii, se vor inventa celebrele „locuri de muncă, locuri de muncă, locuri de muncă”. Ce să mai vorbim… va fi bunăstare totală. Va fi mâine, dar votaţi-ne astăzi!

Nu analizăm defectele clasei politice fără a lua în calcul vina poporimii. Ai noştri nu ştiu să protesteze, nu vor să se opună, consideră că treburile publice nu sunt treaba lor şi aşa, prin ignorare, girează politicieni corupţi, necuvântătoare şi incapabili de a realiza o reformă din rădăcini. Abia aşteaptă să audă oferte: vot contra ajutoare, vot contra un post la stat, vot contra orice alte pomeni electorale. Doar să primească şi ei ceva, că nu e frumos să pleci cu mâna goală de la votare, după cum s-a implementat în Teleorman.

La români nu are importanţă că tot timpul au avut parte de multe promisiuni şi de puţine certitudini, lor le e indiferent că lumea lor funcţionează pe datorie. Vorba cuiva, teleormăneanul este în stare să împrumute o pungă de făină până la alegerile viitoare. Şi, până la urmă, cei cărora li s-au umflat capetele cu promisiuni merită să fie făcuţi la portofel de politicieni, păcăliţi şi părăsiţi, fiindcă… ştim cu toţii: nu e prost cine spune, e prost cine crede!

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*