Teleormăneanca Mălina Aciu reprezintă România la Campionatul Mondial de șah pentru juniori

în Actualitate/Dezvăluiri

Mălina Aciu e pasionată de șah de când se știe. Ambiția și pasiunea au ajutat-o să devină campioană națională și europeană, la vârsta de 14 ani ea reușind să bifeze patru medalii la Campionatul European de Șah. Anii au trecut, iar Mălina nu s-a oprit, încercând să aloce șahului suficient de mult timp pentru a se menține la nivelul de excelență pe care l-a atins de mic copil. Așa că a învățat pentru a obține rezultate bune la școală, în aceeași măsură în care s-a dedicat sportului minții, despre care întotdeauna a spus că își va pune amprenta pe tot ce este ea, ca individ. Orașul ei natal nu a sprijinit-o, așa că Mălina a fost obligată să se înscrie la un club sportiv din Focșani, pentru a putea primi un ajutor financiar pentru participarea la campionate, costurile deplasărilor și cazării fiind de multe ori foarte piperate. Povestea Mălinei Aciu nu este doar povestea unui copil excepțional, ci este povestea felului în care o pasiune modelează un om și-l aduce la cea mai bună formă a lui. Iată că acum Mălina participă la Campionatul mondial de șah pentru juniori, care are loc în perioada 1-13 octombrie la Mumbai, în India.

Delegația României este condusă de marele maestru Vladislav Nevednichy – antrenor Fide și este compusă din șahiștii Ema Obadă, Alessia Mihaela Cilacu, Mălina Aciu, Matei Ștefan Vîlcu, Ioan Marius Ișfan și George Stoleru. Competiția este în desfășurare și șahista teleormăneană evoluează foarte bine, demonstrând că, deși nu are timp fizic să se ocupe de șah așa cum o fac alți campioni, Mălina face față cu succes unor competiții de nivel mondial. În acest moment, ea este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Alexandria și se pregătește pentru o carieră în domeniul informaticii.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*