Puterea solidarității: în mai puțin de o săptămână, pompierii teleormăneni au reușit să refacă acoperișul unei case devastate de un incendiu puternic

în Administratie

La finalul lunii septembrie, o tragedie se petrecea în casa unei familii din satul Brătășani. Din cauza unei defecțiuni la instalația electrică, un incendiu puternic a izbucnit în cursul nopții, flăcările extinzându-se rapid în întreg imobilul și la anexele din apropiere. În noaptea tragediei, o fetiță de numai 7 ani a fost salvată din flăcări chiar de către tatăl ei, care și-a riscat atunci viața și a suferit traumatisme severe. Pagubele înregistrate au fost foarte mari (cca. 200000 de lei), reprezentând acoperișul întregii locuințe, anexele învecinate și mai multe bunuri materiale aflate în celelalte încăperi, casa fiind recent renovată.

Impresionați de cele întâmplate și, mai ales, de eroismul tatălui care și-a riscat viața pentru a-și salva pe cont propriu copilul, pompierii teleormăneni au inițiat o campanie umanitară, pentru a ajuta familia respectivă să-și reconstruiască locuința, asigurând astfel copilei, bunicilor și tatălui ei un acoperiș deasupra capului. Astfel, angajații instituției se ofereau voluntari, ca și “mână de lucru” pe timpul lucrărilor.

Zeci de pompieri militari teleormăneni, cetățeni, autoritățile locale, un operator economic din domeniul construcțiilor și preotul paroh din localitatea Lada au sărit imediat în sprijinirea acestei familii cu materiale de construcții, mâna de lucru, sume de bani, haine, elemente de mobilier și alte materiale de strictă necesitate. Iar consecințele solidarității au fost extraordinare: în mai puțin de o săptămână locuința are un acoperiș nou iar membrii familiei au acum încredere că vor reuși să amenajeze două camere de locuit până la începerea sezonului rece, astfel încât să poată reveni acasă, pentru că momentan ei locuiesc la o vecină cu suflet mare.

Acest episod, parcă rupt din filmele americane, demonstrează că se poate și în Teleorman. Că solidaritatea poate muta munții din loc și poate oferi a doua șansă celor care, din motive independente de voința lor, au ajuns să piardă totul. Iar pompierii militari teleormăneni sunt un exemplu de urmat în privința implicării sociale și a solidarității cu persoanele vulnerabile, mulți dintre ei fiind salvatori și în timpul programului de lucru, dar și în timpul lor liber.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*