liberinteleorman.ro

Teleorman, printre județele cu cel mai prost plătiți angajați în 2023

10 ianuarie 2024

Un raport anual recent, elaborat de o platformă de recrutare online, aduce în atenție situația salariilor în România în anul 2023, evidențiind discrepanțele semnificative dintre județe. Teleorman se numără printre județele cu cele mai modeste salarii, conform datelor prezentate.

La sfârșitul clasamentului se află județul Caraș-Severin, care s-a adjudecat „titlul” de județul cu cele mai mici salarii din țară, cu o medie netă de 3.100 de lei pe lună. Teleorman se situează la o medie de 3.500 de lei pe lună, alături de județe precum Călărași și Mehedinți. Datele prezentate indică o realitate economică dificilă pentru aceste regiuni, mai ales că salariile mai consistente sunt, de obicei, la stat.

Raportul oferă o perspectivă detaliată asupra salariilor în diverse domenii de activitate pe parcursul anului trecut. Se constată că 26,1% dintre angajați au câștigat între 4.001 și 7.000 de lei, în timp ce 21,1% au înregistrat un salariu cuprins între 2.001 și 3.000 de lei.

Discrepanțele salariale prezintă provocări majore pentru angajați, punând în evidență nevoia de măsuri care să asigure echitatea și să îmbunătățească condițiile salariale în anumite regiuni ale țării, cum este și cazul județului Teleorman.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Bărbat depistat cu un cuțit de 42 de cm într-o sală de jocuri din Alexandria

Următorul articol

Cartea care i-a fermecat pe teleormăneni în 2023 – A fost printre cele mai comandate online

Cele mai recente articole de Actualitate