liberinteleorman.ro

Teleorman conduce topul județelor cu cele mai reduse tranzacții imobiliare în ianuarie 2024

10 februarie 2024

În cele mai recente statistici furnizate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), județul Teleorman a ocupat prima poziție în topul județelor cu cele mai reduse tranzacții imobiliare în luna ianuarie 2024. Datele relevă o situație alarmantă în ceea ce privește vânzările de locuințe și terenuri în acest județ, cu doar 115 imobile și terenuri cu proprietarul schimbat în această perioadă.

Pe locul secund în acest clasament se află județul Ialomița, cu 203 tranzacții imobiliare înregistrate în luna ianuarie. Aceasta sugerează o scădere semnificativă în activitatea pieței imobiliare locale și poate indica diverse factori ce afectează deciziile de vânzare-cumpărare în această zonă. Județul Alba ocupă locul trei în acest top al județelor cu cele mai reduse tranzacții imobiliare.

La nivel național, au fost tranzacționate, în prima lună a anului 2024, 37.241 de imobile, cu 23.340 mai puține față de luna decembrie.

Numărul caselor, terenurilor și apartamentelor care au făcut obiectul tranzacțiilor în luna ianuarie este cu 3.967 mai mare față de perioada similară a anului 2023. Cele mai multe vânzări de imobile au fost înregistrate, în ianuarie 2024, în București – 6.625, Ilfov – 2.797 și Brașov – 2.030.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Articolul precedent

Atleții CSM Alexandria/CSS Alexandria, la Concursul Național „Memorial Dorin Melinte”

Următorul articol

Județul Teleorman are aproape 8.000 de beneficiari de ajutor social

Cele mai recente articole de Actualitate