liberinteleorman.ro

Telenovela de la Nenciulești continuă! ALDE s-a unit cu PNL pentru desemnarea viceprimarului

28 iunie 2016

Monica Vasilescu

icaDupă ce în ziua alegerilor toată lumea a râs de felul în care fostul primar de la Nenciulești – Sandu Vîlcu ducea oameni la urne pentru a vota împotriva soției sale, care a candidat de la PNL, acum populația asistă la un alt episod cu răsturnări de situație: ALDE a făcut o ”căsătorie” de conjunctură cu PNL.

Concret, în urma scrutinului din 5 iunie, PSD are cinci consilieri, ALDE are patru, PNL unul și PND încă unul. Conform aranjamentelor (care au uimit pe toți cei care știau că PSD și ALDE sunt în alianță, atât la nivel central, cât și local), liberalii democrați și liberalii de fapt s-au aliat împotriva PSD, dorindu-și, astfel, un viceprimar de drept comun. La acest pact contribuie și PND (partidul lui Daniel Fenechiu), care ține cu liberalismul. Ei s-au pus de acord să formeze o majoritate la Nenciulești, acolo unde primar actual este Gheorghe Ivașcu, de la PSD, pentru a o numi viceprimar pe Vita Necea, din partea Partidului Alianța Liberalilor și Democraților, doamnă care a candidat pentru funcția de primar. Socoteala de acasă nu s-a potrivit cu aceea din târg, pentru că, între timp, PND a cerut înlocuirea consilierului local pe care îl avea, din motive obiective, adică, din cauză de jocuri de culise între el și partidul câștigător.

Astăzi, pentru a treia oară, s-a întrunit Consiliul local al comunei Nenciulești, în vederea validării viceprimarului, dar procedura nu a putut fi îndeplinită deoarece nimeni nu a avut mai mult de 50%, fiindcă alesul PND se afla în imposibilitatea de a decide. Apele s-au tulburat și mai rău decât la primele două întruniri, fostul primar a avut un comportament neadecvat, a vorbit urât cu cei care nu erau de acord cu el (fapt care nu ne miră), iar la fața locului a ajuns și președintele Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gâdea. Nici acesta nu a putut face mare lucru, legalitatea urmând a fi stabilită de Prefectură.

Din câte am aflat de la cea care reprezintă PND în Teleorman, Viorica Siteavu, Instituția Prefectului nu a dorit validarea unui alt consilier al partidului său. ”Am făcut propunere pentru altcineva, fiindcă acest consilier avea înțelegeri cu PSD. Eu m-am dus acolo să văd ce face consilierul meu. Eu nu vreau partidul din care fac ei parte, nu vreau condamnați”.

Nici Ică Calotă, președintele ALDE, nu este încântat de partenerii pe care îi are în alianță și a apelat la sprijinul foștilor săi colegi liberali. ”Nu am făcut pact cu PNL, este doar o situație în care putem forma o majoritate. Se pare că s-au răcit relațiile între noi și partenerii cu care cred că mai suntem în alianță (referindu-se la PSD). Eu știu că în politică se pot face multe, dar unele înțelegeri trebuie respectate”, a spus șeful ALDE, care a recunoscut că de la venirea lui Dragnea în județ relațiile între ALDE și PSD sunt încordate. Iar asta seamănă a răsmeriță, produsă imediat după ședința în care liderul PSD a impus vicepreședinții CJ, printre care nu s-a aflat Alina Cațan, preferata celor de la ALDE pentru această funcție.

Nu mai facem niciun comentariu pe marginea subiectului, căci știm cu toții cum e politica, mai ales cea locală, în care bate mereu un vânt al schimbării dintr-odată, dar ne permitem să-i dăm o bilă albă lui Ică Calotă pentru că este printre puținii politicieni care îi arată lui Dragnea că bătaia doare.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

6 Comments

 1. D-l Sandu este cel mai popular primar din Teleorman care intr-adevar a realizat ceva concret pentru comuna Nenciulesti in ultimii ani! Si nu cred ca se pune problema ca s-a facut de ras implicandu-se in campania electorala. Efortul dansului e cat se poate de onest si bine intentionat. Si cetatenii au apreciat lucrul acesta. Filmul de mai jos confirma inca o data popularitatea dansului:

  https://www.youtube.com/watch?v=U97p0oIj_aI

 2. Sunt plecat de mult din com Nenciulesti insa ii am pe parintii mei acolo si de fiecare data cand ma intorc acasa sunt multumit de ceea ce vad ca a realizat Vilcu Sandu pentru comuna. Intr-adevar intotdeauna e loc de mai bine dar haideti sa fim sinceri oameni buni cate comune din tara asta se pot lauda cu o infrastructura pusa la punct 100%. Oamenii din Nenciulesti stiu prea bine ca inainte de a ajunge Vilcu Sandu primar nici macar strada principala nu era asfaltata ca sa nu mai vorbim de reabilitari de scoli, gradinite, camin cultural. Asta e, „vulpea cand nu ajunge la struguri spune ca sunt acrii”, asa ca Sandule continua ce ai inceput in 2012-2016 eu am incredere in tine si ca mine sunt multi in Nenciulesti si nu numai. Numai bine.

 3. Fostul primar despre care afirmati ca vorbeste urat, SANDU VILCU e omul care a stiut si stie sa vorbeasca cat se poate de corect cu fiecare cetatean din comuna Nenciulesti.

  Dar ceea ce se intampla acum este inca un exemplu a modului cum intelege PNL Teleorman sa faca politica la nivelul administratiilor locale…DENIGRARE, aspect care de altfel nu mai mira pe nimeni avand in vedere ce s-a intamplat in campania electorala, si asta nu numai in Nenciulesti.

  Mai mult decat atat cat de „infometat” de putere poti fi astfel incat sa ceri invalidarea unui consilier local, culmea ales tocmai de cetatenii din comuna si asta pentru faptul ca respectivul nu executa niste ordine „comuniste” de la centru.

 4. Domnilor/doamnelor redactori mai publicati si voi ceva de pe la Nenciulesti?
  Dar nu dinastea cu iz de Can-Can, ceva mai de substanta.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

VIDEO: Dr. Găină de la ”adăpostul groazei” din Alexandria tratează oamenii ca pe animale!

Următorul articol

Câtă politică se mai găsește în Casa Domnului?! De la preotul comunist, la secțiile de votare în interiorul bisericii

Cele mai recente articole de Actualitatea politică