Sunt ales, dar ma (t)ratez! – Mioara Toțe și eterna poveste a fetei deștepte

în Actualitatea politică

mioaraCarmen Dumitrescu

Unora le place jazz-ul. Altora banii. Şi prea multora… politica. Intrarea în politică, onorabilă prin esenţa ei, nu presupune însă numai statut social şi beneficii materiale, ci şi dorinţa genuină de a oferi ceva comunităţii care îţi acordă, prin vot, încrederea ei. De aceea, odată ajuns într-un for decizional, cel avid de recunoaştere capătă şi un rol social important. Pe care ar trebui, cel puţin teoretic, să şi-l respecte. Prin declaraţii, ţinută, vestimentaţie şi acţiuni. Ei bine, la noi în Teleorman, nu e cazul. Despre cei mai mulţi dintre consilierii locali şi judeţeni nu ştim mai nimic. Nici cum se numesc, nici cum arată şi, cu atât mai puţin, de ce ridică mâna atunci când o ridică. Ziarul Liber în Teleorman şi-a propus să remedieze acest lucru. Astfel că în rubrica “Sunt ales… dar mă (t)ratez” vom afla cu toţii care ne sunt consilierii judeţeni şi locali şi ce realizări notabile au reuşit să bifeze în timpul mandatului lor. Astfel încât în anul 2016 să începem să ştampilăm buletinul de vot în cunoştinţă de cauză.

Dacă, în general, Consiliul Județean Teleorman este compus din iluștri anonimi, despre care ne vine greu să scriem chiar și două rânduri, pentru că existența lor în sine e inexpresivă, cu Mioara Toțe altfel stau lucrurile. Stați liniștiți! Asta nu înseamnă că reprezentanta PSD în forul decizional a dat vreodată dovadă de implicare prin ședințe sau în afara lor, dar cel puțin, ea este un personaj interesant. Bucurându-se de protecția lui Victor Drăgușin, șefa ADP Alexandria a stat mereu în atenția presei, fiind una dintre doamnele prezentabile ale administrației publice locale. În plus, cam întotdeauna și-a găsit un loc călduț în care să se cuibărească, bucurându-se de combustibil gratuit, de mașină pentru shopping și de un statut social aparte. E eterna poveste a fetei deștepte, care știe cum să se poziționeze pentru a avea de câștigat cât mai mult din cât mai multe direcții. Fermă și înțepată, cu Mioara nu poți glumi. Dar nu pentru că ar impune vreo distanță interlocutorului, în baza meritelor sale excepționale, ci pentru că, așa cum procedează orice parvenit, îi vine foarte greu să mai discute cu oamenii de la egal la egal. Pe doamna Toțe n-o plac nici subordonații, și nici superiorii. Nu toți, cel puțin… Dar majoritatea s-a obișnuit cu gândul că Mioara e fată deșteaptă și, de regulă, fetele deștepte trebuie tolerate. În ceea ce privește activitatea ei de consilier județean, aceasta este nulă. E bine, totuși, că în timpul ședințelor stă cu capul îngropat în hârtii, mimând foarte credibil… interesul. În cele din urmă, într-o lume în care nimic nu mai e la locul lui, noi ne așteptăm la un viitor glorios pentru doamna Toțe. Adică e foarte posibil să vină o vreme când protejata primarului va deveni vreo piesă de rezistență a politicii sau administrației locale. Și atunci nu știm cum anume ne vom feri din calea mașinii ei de serviciu dacă doamna va fi foarte grăbită să-și achiziționeze o vestimentație și mai elegantă.
Oricum, despre Mioara Toțe vom mai auzi în viitorul apropiat. Așa că nici nu contează dacă a avut sau nu activitate în Consiliul județean, fotoliul de ales fiind pentru ea o etapă intermediară către o altă poziție pe care n-o merită, dar pe care cu siguranță o va primi. Să auzim de bine!

1 Comment

 1. Stimate Doamne,
  Nu fiți invidioase, stare de spirit normala pentru doamne! Sunteți apărătorii cetatenilor, prin urmare și a femeilor.
  Despre „protejata mea”, a mai curs cerneala in ziarul dvs, cu trimiteri spre o protecție subiectiva.
  Doamnele mele,
  Cu tot respectul, va rog sa nu fiți părtașe la o măgărie pe care o pregătește PNL si anume, la atacuri murdare la adresa mea, prin implicarea anagajaților Primăriei, mai ales a celor care muncesc pentru. Comunitate! Vor fi si filmulețe regizate in acest sens!
  Pe fond, opoziția a comandat unor „binevoitori”, sa însceneze fotografii sau fimulețe trucate, prin care, angajați ai Instituției pe care o conduc vor fi puși in situații nefericite. Ținta, voi fi eu, pentru ca nu știu, nu pot sau nu vreau sa numesc directori corecți.
  Stimate Doamne,
  Prin acest articol, sunteți părtașe la aceasta măgărie a neputinciosilor din opoziție, care, asa cum sunt învătați de Teodor Nitulescu si PD-L, au in cap doar intrigi si manipulări murdare.
  Pe aceasta cale, va informez ca articolul dvs legat de frauda de la Primarie privind finanțarea sportului, a fost o fumigena, Curtea de Conturi a anulat in totalitate decizia Camerei de Conturi Teleorman. Veți publica un articol pe acest subiect? Cu majuscule si sincer?
  Eu nu cred dupa cum arată acest articol!
  Stimate Doamne,
  dupa câte ați scris despre mine si administrația pe care o conduc, vreau sa va dau o veste proasta pentru voi si cei care va sunt…..aproape de suflet:
  Ieri, am primit de la DNA, toate documentațiile pe care aceasta instituție a statului, urmare a numeroaselor reclamații făcute de opoziție in perioada 2008-2015, le-au cerut, studiat si analizat. Dacă le-au returnat, înseamnă ca nu fost motive penale, prin care eu sa fiu acuzat, eventual arestat.
  Va rog prietenește sa informați simpatizanții dvs infocati, mediatizați si de dvs, de acest nefericit verdict pentru ei.
  Stimate Doamne,
  Mai cred încă in dvs, ca veți reuși sa fiți „libere in Teleorman” !
  Cu speranța,
  Victor Dragusin
  Prarul municipiului Alexandria

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*