Sunt ales, dar mă (t)ratez – Cătălin Burcescu, un consilier (foto)model

în Actualitatea politică

alesCarmen Dumitrescu

Unora le place jazz-ul. Altora banii. Şi prea multora… politica. Intrarea în politică, onorabilă prin esenţa ei, nu presupune însă numai statut social şi beneficii materiale, ci şi dorinţa genuină de a oferi ceva comunităţii care îţi acordă, prin vot, încrederea ei. De aceea, odată ajuns într-un for decizional, cel avid de recunoaştere capătă şi un rol social important. Pe care ar trebui, cel puţin teoretic, să şi-l respecte. Prin declaraţii, ţinută, vestimentaţie şi acţiuni. Ei bine, la noi în Teleorman, nu e cazul. Despre cei mai mulţi dintre consilierii locali şi judeţeni nu ştim mai nimic. Nici cum se numesc, nici cum arată şi, cu atât mai puţin, de ce ridică mâna atunci când o ridică. Ziarul Liber în Teleorman şi-a propus să remedieze acest lucru. Astfel că în rubrica “Sunt ales… dar mă (t)ratez” vom afla cu toţii care ne sunt consilierii judeţeni şi ce realizări notabile au reuşit să bifeze în timpul mandatului lor. Astfel încât să începem să ştampilăm buletinul de vot în cunoştinţă de cauză.

Despre Cătălin Burcescu nu s-au spus niciodată prea multe. Nici bune, nici rele. Și e firesc să fie așa, tânărul consilier fiind acum la prima funcție publică din cariera sa. Dar toți oamenii au o caracteristică predominantă, vizibilă și din avion, restul urmând să fie descoperite pe măsură ce cunoști personajul. Iar Cătălin Burcescu iese în evidență prin look. Din fericire, nu este singurul consilier județean bine aspectat din punct de vedere estetic în această legislatură, el având o concurență puternică pe acest segment în Gabi Crîngeneanu. Până una alta, știm despre Cătălin că a urmat o școală de televiziune și că este un tânăr afacerist focusat pe domeniul mass-media și pe comunicarea publică. De altfel, s-a ocupat de imaginea PDL-ului o vreme și a reușit chiar să atragă atenția greilor din București care l-au responsabilizat cu o funcție de conducere în organizația națională de tineret a partidului. Totuși, Cătălin n-a ținut să iasă prea mult în evidență în acești ani, iar pentru noi, aceasta constituie o bilă albă, pentru că vorbește, sperăm noi, despre bun simț. Dar e destul de greu să preconizăm acum dacă Burcescu va face față responsabilității actuale sau se va integra în rândurile celor care ridică mâna mecanic la comanda partidului. Pentru că nefiind foarte activ în ultimii ani la nivel public, nu-i cunoaștem temperamentul și nici apetența pentru jocuri de culise. Partea bună e că Burcescu îngroașă rândurile consilierilor tineri, din ce în ce mai mulți în ultima vreme, și ne determină să sperăm că vechile obiceiuri ale decidenților vor suferi modificări semnificative. Deși există posibilitatea ca tinerii să învețe de la mai marii lor tehnica ridicatului mecanic al mâinii și votarea fără discernământ, așa că nu ne facem speranțe, căci le-am lăsat pe toate la intrarea în Teleorman. Ce știm cu siguranță e că Burcescu se situează în top-ul estetic al autorității județene și noi știm că în viață e bine să fii deștept și principial. Dar nu strică nici să fii frumos. Așa că, până la noi concluzii, Burcescu poate nu va fi un consilier model, dar cu siguranță are toate datele genetice pentru a fi un consilier fotomodel…

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*