liberinteleorman.ro

Sub designul lui Ștefan Burdea, Liviu Dragne îi face pantofii lui Liviu Dragnea

Monica Vasilescu

Nu. Nu este o confuzie. Numele Liviu Dragne (fără a) există și el este la fel de important pentru Dragnea, precum îi este propria persoană. Nu spunem asta doar datorită numelui asemănător, nici a faptului că s-au născut în aceeași zi și în aceeași localitate, pentru că nu punem prea mare accent pe datele personale, dar, privindu-i afacerile, realizăm că Dragne este mâna dreaptă a lui Dragnea, și piciorul, și, mai ales, capul. Parte integrantă din baron fiind, personajul cheie din portofoliul lui Dragnea, cu prenume identic și nume neterminat, Dragne Ilie Liviu, născut în comuna Gratia, Teleorman, domiciliat în capitală, cunoaște cel mai bine mediul de afaceri al familiei. Ne vom referi în această ediție la magazinul de pantofi de lux din București, înființat sub imaginea designerului Ștefan Burdea.

 

Luxul în pantofi a început fără implicații la nivel mare

Societatea PANTOFI LUX ȘTEFAN – S.R.L., cu sediul în București, strada Burlacu Ion 19, sector 5, s-a ițit prin luna ianuarie 2012, atunci când Burdea Ștefan (44 ani), alături de Burdea Alina-Eugenia (40 ani), ambii în calitate de asociați, s-au hotărât să înceapă o afacere al cărei domeniu principal de activitate se încadrează în grupa CAEN 152 – fabricare încălțăminte. Firma s-a deschis cu un capital social subscris în valoare de 1000 lei, vărsat integral, acesta fiind divizat în 10 părți sociale a 100 lei fiecare, șapte dintre acestea aparținând asociatului majoritar – Ștefan Burdea.

Ca în orice firmă care evoluează, pe parcurs, s-au făcut modificări în structură. Astfel, în 2016, acționariatul a decis reducerea valorii părților sociale, de la 100 lei la 50 lei fiecare parte socială. În urma acestei modificări, capitalul social de 1000 lei a fost divizat în 20 părți sociale, asociatul Burdea Ștefan deținând 14 părți sociale și asociatul Burdea Alina-Eugenia 6 părți sociale. Totodată, s-a hotărât retragerea asociatului Burdea Ștefan, prin cesionarea tuturor părților sociale către asociatul Burdea Alina-Eugenia și cooptarea în societate a lui Burdea David-Valentin, în vârstă de doar 19 ani. David-Valentin a devenit, astfel, asociat al S.C. PANTOFI LUX STEFAN – S.R.L. cu toate drepturile și obligațiile ce decurg din această calitate. A avut loc, de asemenea, majorarea capitalului social al societății, de la 1000 lei la 1250 lei, și, totodată, majorarea numărului de părți sociale, de la 20 la 25.

Vremea a trecut, afacerea a mers bine și a înregistrat profit pe măsura pantofilor făcuți pe calapodul clientului, după cum se poate vedea în facsimilul alăturat, care nu întâmplător are date de referință până în anul 2015.

Asocierea cu porcii…

În urmă cu doi ani, familia Burdea a decis să evolueze pe scara valorilor recunoscute de societatea actuală, fapt care presupune să intre în albia porcilor, după cum vom analiza în continuare. În noiembrie 2015, mai exact, se înființează societatea ȘTEFAN BURDEA SHOES – S.R.L., cu sediul pe aceeași stradă numită Burlacu Ion, la nr. 49, având ca activitate principală comerțul cu ridicata al îmbrăcămintei și încălțămintei și capital social de 1000 lei. Partea interesantă din povestea pantofilor vine abia acum. Fondator de seamă în noua firmă este o societate care alimentează Teleormanul cu cei mai căutați porci din zonă: ROMCIP S.A., cu sediul social în satul Salcia. Societatea Comercială ROMCIP – S.A., înființată în anul 1991, are ca asociat majoritar firma LUDIKON SYSTEM – S.R.L., care deține 99,84% din capitalul social. Ea este reprezentată legal de același personaj interesant – Dragne Ilie Liviu, asociat cu un procent de 10% din capitalul social al societății LUDIKON SYSTEM și… Dragnea Valentin-Ștefan (28 ani – fiul președintelui PSD), asociat care are un procent de 90% din capitalul social al societății LUDIKON SYSTEM – S.R.L.

Revenind la ȘTEFAN BURDEA SHOES – S.R.L., celălalt fondator de aici este societatea acaparată – PANTOFI LUX STEFAN – S.R.L., care s-a alăturat unui alt nume cu rezonanță interioară –  Mlădinoiu Adrian (35 ani) – de meserie servant al lui Liviu Dragnea, numit de puțin timp secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului. Dacă asocierea cu ferma de la Salcia ne-a uimit pe moment, administrația societății ne lămurește în privința patronajului de facto. Noua companie cu amestec politic îl are ca administrator pe deja celebrul în ziarul nostru – DRAGNE ILIE-LIVIU, un personaj cheie în business-urile lui Dragnea, pe cât de implicat și extins în afaceri, pe atât de anonim în viața reală.

Din săpături adânci, am aflat că această firmă cu jumătate de nume în limba lui Shakespeare este doar dovada clară a ideii de a se ști ”cine este șeful”, activitatea de bază derulându-se prin PANTOFI LUX ȘTEFAN – S.R.L. Și ce pantofi de lux! Din curiozitate, am analizat produsele pe care Ștefan Burdea le comercializează sub mustața lui Dragnea, căci toate drumurile duc la Măria Sa, uneori în pași de pantofi sofisticați, deși el umblă cu pantofi rupți. Am admirat o pereche de pantofi exotici box roșu și picioare de struț pictate roșu, la prețul de 1.300 lei, niște pantofi exotici din anacondă turquoise și natur, la 1.700 lei, pantofi exotici pisică de mare neagră și box ivoire – 1.700 lei, dar ne-au atras atenția pantofii eleganți din lac negru și pisică de mare roșie, pe care îi și recomandăm baronului pentru următoarea vizită la Alexandria…

Cât despre interfața jupânului, Liviu Dragne, nu avem cunoștină despre ce pantofi poartă, dar știm foarte bine firmele pe care le-a condus sau le administrează încă, dar și pe cele pe care le-a radiat în timp. Pentru cei care au răbdare, enumerăm: TRANS TOTAL LOADING S.R.L., NATURAL RENT EQUIPAMENT – S.R.L, LUDIKON SYSTEM S.R.L., ZOOVEG 2010 – S.R.L., INTERFRIGO LOGISTICS S.R.L., S.C. SOLARTECH R.V.C. – S.R.L., AMA INTERLINEA COM SRL, AMA INTERLINE SRL, SYS PRO CONS GLOBAL SRL, MARBEL CONSULTING SRL, COOPERATIVA DE CREDIT – BANCA POPULARA „DOMNITA ELENA”, etc.

Cam acesta este, pe scurt, portofoliul de încrengături ale unuia dintre businessmanii lui Liviu Nicolae Dragnea, puși la înaintare, ca fundament legal, în firmele care iau fața mediului de afaceri fără implicații politice. Și chiar dacă prea puțină lume l-a cunoscut, la fel ca pe toți argații jupânului de Teleorman, el există, stă ascuns și știe exact pentru ce trăiește. Dragne al lui Dragnea o avea lipsurile lui, dar e băiat disciplinat, nu pune întrebări, execută ordine și face pantofii cui trebuie.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

CinEd România organizează trei proiecții pentru elevii de liceu și gimnaziu din Alexandria

Următorul articol

Bombonica îl salvează, momentan, pe Dragnea

Cele mai recente articole de Actualitatea politică