liberinteleorman.ro

Bombonica îl salvează, momentan, pe Dragnea

28 martie 2017

Monica Vasilescu

Liviu Dragnea a avut, astăzi, un alt termen în procesul în care este acuzat de abuz în serviciu și instigare la fals intelectual. Dosarul în care se arată că șeful PSD, pe vremea când era președintele Consiliului Județean Teleorman, ar fi folosit la organizația județeană a partidului două subalterne ale soției sale de atunci, Bombonica, șefă la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman, mai așteaptă soluționarea. Asta pentru că ÎCCJ a acceptat cererea fostei soții a lui Dragnea, Bombonica Prodana, de a sesiza CCR  pentru ca judecătorii Curții să explice sintagma prevăzută în Codul Penal la abuzul în serviciu, aceasta neînțelegând ce înseamnă că și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu ”în mod defectuos”.

Magistrații au admis cererea formulată de inculpata Prodana (fostă Dragnea) şi sesizează Curtea Constituţională cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 248 Cod penal anterior, art.297 alin.1 Cod penal şi art.132 din Legea nr.78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 28 martie 2017, se notează pe portalul instanței de judecată.

Concret, partea feminină din familia Dragnea vrea să fie pronunţat un prag valoric sub care abuzul în serviciu să nu mai fie infracţiune și, deși nu i-am contestat niciodată inteligența Bombonicăi, suntem convinși că aici este mâna fostului șoț, care folosește orice tertip pentru a scăpa basma curată. În aceste condiții, judecata în procesul ”angajatorului de pesediști” pe bani publici se suspendă la Înalta Curte de Casație și Justiție, iar această suspendare poate dura câteva luni…

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Sub designul lui Ștefan Burdea, Liviu Dragne îi face pantofii lui Liviu Dragnea

Următorul articol

Povestea privatizării TelDrum, în bani mulți și cuvinte puține – Unde sunt acțiunile la purtător ale lui Dragnea?

Cele mai recente articole de Politica altfel