liberinteleorman.ro

STENOGRAME – Cum a reacționat primarul de la Turnu când l-a sunat Dragnea să meargă în Brazilia

Liviu Dragnea e mare fan Brazilia, după cum știu toți apropiații săi pe care îi învita în țara carnavalului să pună România la cale. Potrivit rechizitoriului pe care DNA l-a întocmit în mega-dosarul TELDRUM, unul dintre oamenii lui de la compania VIP care a asfaltat prost pe bani mulți și publici, Mugurel Gheorghiaș – zis Melcul, a cumpărat o casă de vacanță în Brazilia. Procurorii au probe că Dragnea a folosit imobilul alături de acoliții săi.

Fostul senator PSD Alexandru Mazăre, fratele fostului primar al Constanței Radu Mazăre, a povestit la DNA cum l-a cunoscut pe Dragnea:

„Având o relație de prietenie cu Nicușor Constantinescu, l-am cunoscut și pe Dragnea Liviu Nicolae, mai ales că eram în acea perioadă foarte activi în organizația județeană a PSD, fiind parte dintr-o echipă politică nouă. Având în vedere că eram la malul mării, eram destul de căutați pe perioada verii, astfel cunoscându-i și pe domnul Oprișan și pe domnul Bunea”, a declarat Alexandru Mazăre.

În ceea ce privește vacanța petrecută în Brazilia în 2007, precizez că eu și fratele meu, Radu Mazăre, aveau un grup de prieteni cu care mergeam în vacanțe mai exotice, de circa 12 constănțeni, la care s-a lipit la acel moment și domnul Dragnea, nu îmi aduc aminte exact cum, vacanța urmând să fie strict masculină. Am mers la Fortaleza – Combuco, pe vremea aceea era o localitate destul de nedezvoltată, am închiriat o vilă acolo din câte îmi aduc aminte”, a continuat Alexandru Mazăre.

Cât a scos Liviu Dragnea de la bancomat

La data de 07.08.2010, inculpatul a utilizat un ATM amplasat în orașul Fortaleza, Brazilia, pentru a retrage în numerar echivalentul în reali brazilieni (BRA) a sumei de 576,25 USD”, se arată în rechizitoriu.

La dosar sunt și interceptări ale unor convorbiri telefonice purtate de Dragnea din Brazilia. „Prezența inculpatului Liviu Nicolae Dragnea în Brazilia este confirmată și de conversațiile telefonice purtate de persoanele din anturajul său și de inculpat cu aceste persoane.

Astfel la data de 24.12.2014, ora 22:10:24, Cuclea Dănuț discută cu o persoană de sex masculin, utilizator al numărului de telefon (…) despre plecarea inculpatului Liviu Nicolae Dragnea, în vacanță, în Brazilia:

Cuclea Dănuț: E … E peste gârlă acum!

Interlocutor: Nu, la două! La două!

Cuclea Dănuț: La două pleacă…

Interlocutor: Acum e deasupra! (…)”

„Faptul că persoana despre care discutau era inculpatul Liviu Nicolae Dragnea este confirmat de discuția pe care acesta o poartă cu Cuclea Dănuț a doua zi, la ora 23:24:36: (…)

Dragnea Nicolae Liviu: Ce faci, mă?

Cuclea Dănuț: Eram în casă. M-am și speriat când am văzut…când am văzut numele.

Dragnea Nicolae Liviu: Feliz Natal!

Cuclea Dănuț: M-auziți? Ă … Feliz Natal! Ce faceți?

Dragnea Nicolae Liviu: Măi, eu nu te-am întrebat, nu te-am întrebat … Ne chinuim aici. Nu te-am întrebat alaltăieri, tu de ce nu vii încoa’?”, este un fragment relevant din convorbirea telefonică dintre Liviu Dragnea și Dănuț Cuclea.

Fiind audiat martorul Cuclea Dănuț, acesta a declarat că în anul 2014 inculpatul Liviu Nicolae Dragnea l-a invitat în Brazilia, în vacanță, în Fortaleza, iar de detaliile organizatorice s-a ocupat Irina, partenera de viață a inculpatului (…) Din consultarea surselor deschise reiese că în decembrie 2014 Liviu Nicolae Dragnea a fost în Brazilia în perioada 24.12.2014 – 08.01.2015”.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Principalul dealer care aducea canabis în Teleorman a fost prins

Următorul articol

Ministrul Daea l-a impus abuziv pe Marian Avram șef la Agenția pentru Pescuit

Cele mai recente articole de Actualitate