Ștefan Spătaru a venit cu aur de la Olimpiada Balcanică de Matematică 2015

în Actualitate

Monica Vasilescu

stefan spararu1

Admis fără probleme la Harvard, matematicianul Ștefan Spătaru, elev în clasa a XII-a la Liceul Internațional de Informatică, obține  medalie după medalie. Cea de-a XXXII-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică 2015, desfășurată în perioada 3 – 8 mai 2015, în capitala Greciei, Atena, a reconfirmat pregătirea tânărului din Alexandria, care a câștigat una dintre cele două distincții de aur câștigate de lotul României. Pe lângă cele două medalii de aur, elevii români au mai luat două medalii de argint și două de bronz. În ceea ce privește clasamentul pe echipe (România a concurat cu alte 19 state), țara noastră a ocupat locul doi, după Turcia, conform Societății de Științe Matematice din România.

Revenind la Ștefan, matematicianul de aur pe care l-a dat județul Teleorman, este important să amintim că în palmaresul său își fac loc distincțiile cele mai valoroase, printre care: medalia de aur la Olimpiada Internațională de Matematică 2014, medalia de aur (cu punctaj maxim) la Olimpiada Balcanică de Matematică 2014, medalie de argint la Olimpiada Internațională de Matematică 2013 și medalia de bronz la ediția anterioară, medalia de argint la ediția din 2013 a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru seniori, medalie de aur la Balcaniada de Matematică din Turcia, 2012.

Ca urmare a numeroaselor succese înscrise încă de la primele participări pe la diverse competiții de gen, Ștefan Spătaru a fost desemnat cetățean de onoare al reședinței de județ (a fost elev al Școlii Generale ”Mihai Viteazul” din Alexandria).

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*