liberinteleorman.ro

Autoritățile din Alexandria împing conducătorii auto spre încălcarea legii

10 mai 2015

Monica Vasilescu

parcare Dacă nu ai urmat școala de șoferi cu vreun marțian, ți s-a explicat că autovehiculele nu au voie să oprească la mai puțin de 25 de metri distanță de o trecere de pietoni. Este o normă prevăzută de Codul Rutier. La Primăria Alexandria nu se cunosc aceste prevederi.

parcare2Cei care au luat decizia de la trasa niște linii pe asfalt pe post de parcări, în zona Pieței Centrale, nu au ținut cont de legislație și au colorat porțiunea în roșu până lângă trecerea de pietoni.

Faptul că locurile de staționare au fost amenajate imediat lângă „zebre”, fără a păstra distanța corespunzătoare, creează o situație periculoasă atât pentru pietoni, care nu sunt protejați atunci când un autoturism iese din parcare cu spatele, cât și pentru șoferi, cărora nu li se oferă spațiu suficient la curba respectivă.

Nu știm dacă interdicția de a opri mașina la mai puțin de 25 de metri distanță de o trecere de pietoni este cuprinsă și în avizul pe care ofițerii de poliție l-au dat pentru amenajarea parcărilor în locul cu pricina, dar ar trebui să se ia unele măsuri, fiindcă în felul acesta și conducătorii auto sunt ”nevoiți” să încalce legea.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Ștefan Spătaru a venit cu aur de la Olimpiada Balcanică de Matematică 2015

Următorul articol

TelDrum va reabilita DJ 506B Smârdioasa-Izvoarele, un drum pe care se toarnă asfalt pentru prima dată

Cele mai recente articole de Actualitate