Autoritățile din Alexandria împing conducătorii auto spre încălcarea legii

în Actualitate/Utile

Monica Vasilescu

parcare Dacă nu ai urmat școala de șoferi cu vreun marțian, ți s-a explicat că autovehiculele nu au voie să oprească la mai puțin de 25 de metri distanță de o trecere de pietoni. Este o normă prevăzută de Codul Rutier. La Primăria Alexandria nu se cunosc aceste prevederi.

parcare2Cei care au luat decizia de la trasa niște linii pe asfalt pe post de parcări, în zona Pieței Centrale, nu au ținut cont de legislație și au colorat porțiunea în roșu până lângă trecerea de pietoni.

Faptul că locurile de staționare au fost amenajate imediat lângă “zebre”, fără a păstra distanța corespunzătoare, creează o situație periculoasă atât pentru pietoni, care nu sunt protejați atunci când un autoturism iese din parcare cu spatele, cât și pentru șoferi, cărora nu li se oferă spațiu suficient la curba respectivă.

Nu știm dacă interdicția de a opri mașina la mai puțin de 25 de metri distanță de o trecere de pietoni este cuprinsă și în avizul pe care ofițerii de poliție l-au dat pentru amenajarea parcărilor în locul cu pricina, dar ar trebui să se ia unele măsuri, fiindcă în felul acesta și conducătorii auto sunt ”nevoiți” să încalce legea.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*