liberinteleorman.ro

Parada Europei a însuflețit orașul Videle

9 mai 2015

Monica Vasilescu

Orașul Videle a fost martorul unui spectacol unic. Anul acesta, Parada Europei, un eveniment cultural prin care elevii teleormăneni au posibilitatea de a-și etala dorințele, personalitatea și creativitatea, a avut loc la Videle. Desfășurarea de forțe a debutat cu Ștafeta Paradei, un element introdus în context în acest an, când s-au împlinit 10 ani de la înființarea spectacolului. Momentul în care Nicolae Bădănoiu – primarul de la Videle – a predat ștafeta unei fete care a împlinit 10 ani de Ziua Europei a fost încununarea unor săptămâni de muncă, în care s-au alergat peste 200 de km și la care au participat peste 300 de persoane.

Cei 10 ani de competiție între liceele teleormănene s-au marcat în prezența câtorva personalități, între care: europarlamentarul Viorica Dăncilă, secretarul de stat în Ministerul Tineretului și Sportului – Augustin Ioan, președintele Consiliului Județean Teleorman – Adrian Gâdea, prefectul județului – Carmen Daniela Dan, subprefectul Alexandru Ceciu, parlamentarii Timotei Stuparu, Florinel Dumitrescu, Valentin Boboc, inspectorul școlar general Valeria Gherghe.

După fiecare poveste pusă în scenă de elevii unităților liceale înscrise în concurs, juriul a deliberat: premiul cel mare, constând în excursii în țara reprezentată, a revenit, așa cum era de așteptat, Liceului ”Alexandru Ioan Cuza” din Alexandria (Rusia) și Colegiului Național ”Unirea” din Turnu Măgurele (Bulgaria). Premiul I, o excursie la Bruxelles, a fost câștigat de Liceul Teoretic ”Alexandru Ghica” din Alexandria (Franța) și Liceul Teoretic Videle (India). Pe locul al doilea, o excursie de o săptămână la mare, s-a clasat Liceul Pedagogic ”Mircea Scarlat” din Alexandria (Brazilia), Liceul Teoretic ”Marin Preda” din Turnu Măgurele (Grecia) și Liceul Teoretic Zimnicea (Spania). Premiul al treilea, o excursie de o săptămână la munte, a fost obținut de către Colegiul Național ”Anastasescu” din Roșiorii de Vede (Belgia), Liceul Teoretic ”Constantin Noica” Alexandria (Olanda) și Liceul din Drăgănești Vlașca (România).

Au mai concurat: Liceul Tehnologic nr. 1 Alexandria – Portugalia, Colegiul Tehnic „D. Praporgescu” Turnu Măgurele – Ungaria, Liceul Tehnic „N. Bălcescu” Alexandria – Germania, Liceul  Tehnologic „Emil Racoviță” Roșiorii de Vede – Italia, Liceul Teoretic Piatra – S.U.A., Liceul Teoretic Olteni – Marea Britanie, Liceul Tehnologic „V. Madgearu” Roșiorii de Vede – China, Liceul Tehnologic „Sf. Haralambie” Turnu Măgurele – Danemarca, Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” Roșiorii de Vede – Austria. Facem precizarea că nu doar echipele câștigătoare au luat premii, toți ceilalți participanți urmând a pleca într-o excursie de trei zile la mare.

La final, cei prezenți la cea mai decentă Paradă a Europei organizată până în prezent au avut parte de un spectacol susținut de artiști locali, printre care: Cezar Bîrsănel, Ansamblul Vlăsceanca din Videle și Ansamblul de dansuri din Conțești.

parada europei (6) parada europei (5)parada europei (4) parada europei (3)parada europei (2) parada europei (1)

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Când moromeții devin sinistrați, autoritățile dau din umeri…

Următorul articol

Ștefan Spătaru a venit cu aur de la Olimpiada Balcanică de Matematică 2015

Cele mai recente articole de Cultură

Ziua Universală a Iei

Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman, instituție aflată sub autoritatea Consiliului Județean Teleorman, marchează marți, 25 iunie 2024, începând cu ora 13.00, la