liberinteleorman.ro

Start în campania electorală: Reguli pentru alegerile locale și europarlamentare

9 mai 2024

Campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie începe pe 10 mai și se va încheia pe 8 iunie, la ora 7.00. Partidele politice și candidații se pregătesc să intre într-un vârtej intens de activități și dezbateri. Însă, odată cu începerea campaniei, vine și responsabilitatea respectării unui set de reguli.

Pe durata acestei perioade de campanie electorală, candidații, partidele politice și alianțele trebuie să acționeze în conformitate cu regulile stabilite, garantând astfel o competiție electorală corectă și echitabilă.

Un aspect crucial al campaniei electorale este dreptul la libera exprimare și participare la adunări și mitinguri, în care cetățenii și reprezentanții partidelor politice își pot exprima opiniile fără nicio discriminare. Aceste evenimente pot fi organizate în diverse locații și oferă o platformă vitală pentru dezbateri și interacțiuni cu alegătorii.

Utilizarea mijloacelor de comunicare în masă, cum ar fi televiziunea, radioul și presa, este permisă în cadrul campaniei electorale, dar trebuie să fie realizată în mod echitabil și imparțial. Radiodifuzorii, atât publici cât și privați, au obligația de a reflecta campania electorală într-un mod echilibrat și de a difuza numai emisiuni de informare, electorale și de dezbatere electorală.

Candidații care dețin deja funcții publice au dreptul să apară în emisiunile informative, dar exclusiv pentru a discuta probleme legate de funcția pe care o ocupă. Legea este fermă în ceea ce privește interdicția de a cumpăra spații de emisie în scopul difuzării de clipuri sau emisiuni electorale, astfel încât accesul la mijloacele de comunicare în masă să fie echitabil pentru toți candidații.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Publicitate

Articolul precedent

Primarul Ciprian Ciuperceanu anunță noi proiecte pentru dezvoltarea comunei Drăgănești-Vlașca

Următorul articol

Team Star Sud SRL pune iarbă la sul pe centrul pietonal din Alexandria

Cele mai recente articole de Actualitate