Spitalul din Zimnicea va fi dotat cu aparatură de ultimă generație

în Actualitate/Actualitatea politică

Spitalul_ZimniceaCarmen Dumitrescu

Zimnicenii au un motiv serios de bucurie. Se pare că în acest moment, primarul Petre Pârvu, împreună cu specialiștii din subordine, fac toate demersurile necesare pentru aprobarea unui proiect cu finanțare externă, ce va transforma Spitalul Orășenesc Zimnicea într-o unitate medicală cu adevărat modernă. Potrivit lui Ionuț Iancu, specialist al Serviciului de Proiecte cu Finanţare Internă şi Internaţională din cadrul Primăriei Zimnicea, proiectul despre care vorbim se numește “Sănătatea ta contează” și presupune modernizarea spitalelor din Zimnicea și Svishtov. Valoarea totală a proiectului este de 1.500.000 de euro și se va împărți între cele două municipalități. Finalitatea acestui proiect important este achiziționarea de dotări și echipamente moderne pentru spitalele respective, asta însemnând dotarea lor cu mese de operație, instrumentar chirurgical, oftalmologic, dar și alte elemente absolut necesare în desfășurarea activității medicilor de la Zimnicea și Svishtov. Există și o parte soft a proiectului, care va include schimburi de experiență a personalului din cele două spitale.

Potrivit primarului Petre Pârvu, termenul de depunere a documentației este data de 15 martie și, în ceea ce privește Primăria Zimnicea, aceasta a finalizat procesul de întocmire a documentelor. Speranța zimnicenilor este ca analiza documentației să se facă repede, astfel încât și orașul Zimnicea să aibă un spital bine dotat, în care pacienții să poată fi tratați fără prea mari dificultăți, astfel încât aceștia să nu mai fie obligați să se deplaseze la Spitalul Județean de Urgență de la Alexandria pentru anumite investigații sau operații.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

1 Comment

  1. Problema este cine va lucra cu aceste aparate.Problema acuta este lipsa medicilor
    specialisti.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*