Simionescu se vrea administrator peste bunurile județului

în Actualitatea politică

Carmen Dumitrescu

Adrian Simionescu este ceea ce noi numim ”un băiat de comitet”. Lui îi place cu distracția, cu plimbarea, cu văzutul țărilor străine, cu chefurile și, în plus, mai știe și să nu se pună rău cu nimeni. De asta, Simionescu a fost și rămâne cel mai liberal dintre pesediști. Nu de alta, dar el chiar știe că dacă nu lași oamenii să moară pe limba lor, nici ei nu te lasă să trăiești. Așa că s-a cam retras din lumina reflectoarelor la timp, astfel încât să nu-i fie perturbat prea tare confortul personal. Nu facem un secret din faptul că noi l-am apreciat pentru franchețe și abilitate. După o campanie electorală, pe care a condus-o cu o mână forte, Simionescu a demonstrat că știe și politică suficient de bine, încât să nu-l calce nimeni pe bătături atunci când are ceva de cerut. Și, dacă până acum, el mai mult a oferit partidului decât i-a solicitat, iată că a venit și vremea ca Simionescu să pretindă ceva ce și-ar dori. Până aici, totul e corect, din punctul nostru de vedere. Neinspirat e, însă, dezideratul lui Simionescu, despre care auzim că și-ar dori să ia locul administratorului de județ, Mircea Dumitrescu, personaj la fel de interesant, dar care ar urma să se pensioneze. Faptul că Simionescu se vrea administrator peste bunurile județului nu e exagerat, căci știm că politicianul are un fler al lui în a gestiona resurse. Însă, cunoscând tipologia, noi nu-l vedem pe comodul Simionescu lucrând de la prima oră a zilei până noaptea târziu într-un birou mic și enervant din Consiliul Județean. Și nici nu-l credem capabil să administreze bani publici cu fermitatea lui Dumitrescu, care nu ieșea niciodată din cuvântul lui Dragnea. Căci Simionescu poate fi oricum, numai slugarnic nu e. Desigur, asta va fi problema lui Dragnea, nu a noastră, căci banii județului la el ajung, nu la noi. Dar liniștea lui Simionescu, pe care și-o prețuiește atât de mult va fi cu siguranță perturbată, odată cu acceptarea acestei funcții importante. Prin târg se mai aude și că lui Simionescu i-ar plăcea un pic de Prefectură, dar noi știm că, fiind așa de comod, nu învață el să devină înalt funcționar public pentru câțiva ani de șefie. Cert e că ceva trebuie să primească și șeful de campanie al PSD Teleorman pentru rezultatele deosebite pe care le-a obținut, însă noi sperăm să-și caute ceva care să nu presupună prea mari responsablități, căci el e, în principal, un om de afaceri prosper, care are posibilitatea să trăiască mai mult decât muncește. Și asta nu e la îndemâna oricui, așa că îl încurajăm să-și urmeze impulsurile inițiale și să nu aspire la lucruri care nu neapărat îl depășesc, dar i-ar tăia cu siguranță pofta de viață. Și va deveni și el un pesedist banal, lucru care chiar ne-ar întrista…

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

1 Comment

  1. Criminalul asta mai are tupeu sa apara in public si sa ceara sinecuri?Mai deunazi te facea obraznica pe Fb, Carmen,acest baiat de comitet de o nesimtire uriasa.Am pomenit cumva ca e si un ucigas fara pic de remuscari?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*