Cristi Barbu: ”Nu mă mai privesc măgăriile politice! ”

în Actualitatea politică

Carmen Dumitrescu

După ce a stat foarte liniștit în campania electorală, pe fondul probabil al dezamăgirii de a nu se fi simțit reprezentat în schema de interese ale noului PNL și nici în planul lui Eugen Pîrvulescu, fostul primar de la Suhaia și co-președinte al PNL Teleorman, Cristi Barbu, s-a întors la matcă. Acum, foarte rar mai poate fi găsit la Alexandria, unde obișnuia să-și petreacă cea mai mare parte a timpului, iar cei care doresc să schimbe câteva vorbe cu el îl pot găsi la el în comună. Acolo, deși este administratorul localității, pe fondul incompatibilității care l-a determinat să-și trimită nevasta în linia întâi a jocului politic, el poate fi găsit în biroul primarului. Desigur, ultimele evoluții politice de la nivel județean ne-au determinat să ne dorim să aflăm dacă Bitanu mai are vreo dorință de a se implica în lupta pe care liberalii o pregătesc, cu scopul schimbării lui Pîrvulescu din fruntea partidului. Răspunsul lui Cristi Barbu a fost de-a dreptul surprinzător, cu atât mai mult cu cât pare a conserva dezamăgirea din campania electorală de la parlamentare: ”Nu mă mai interesează nicio funcție în acest partid! Și vorbesc foarte serios. Nu mă mai privesc măgăriile politice. Acolo, la partid, ești bun numai când muncești. Când vine timpul să ceri ceva, ți se întoarce spatele. Iar eu asta nu mai vreau. Mi-a ajuns experiența asta. Eu am o comună care m-a făcut mare și aici vreau să rămân să-mi păstoresc bine oamenii.

Evident, printre rânduri se pot citi unele lucruri interesante. Astfel, pe lângă faptul că Bitanu încă se consideră primar la Suhaia, considerând că e treaba lui să păstorească oamenii (între noi fie vorba, alegerea soției a fost rezultatul solicitării fostului primar, așa că niște legitimitate are să vorbească astfel), sesizăm și faptul că Pîrvulescu n-a dorit să recompenseze pe nimeni altcineva decât pe propriii oameni, pe care i-a adus la partid să facă politică, deși erau, probabil, mult mai buni la administrarea afacerilor. De altfel, Bitanu ne-a dat de înțeles că pierderea alegerilor cu succes de către PNL a fost determinată de faptul că Pîrvulescu a înlocuit toți oamenii vechi, cu experiență și chemare politică, cu oameni care abia acum învață care e mersul treburilor publice. Nu știm dacă are sau nu dreptate, dar o retragere fermă ne confirmă faptul că actualmente, PNL Teleorman fierbe. Și abia așteptăm să dea în clocot, căci vom afla, probabil, lucruri pe care mulți se tem să le spună acum. Nu din principiu, că ei n-au așa ceva, ci din prudență. Căci n-are rost să dai în președintele partidului dacă jocul de la nivel mare dă semnale în sensul rămânerii lui pe poziție. Din fericire, și noi, ca și dumneavoastră, vom trăi și-i vom vedea în toată splendoarea lor de circari.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*