liberinteleorman.ro

Siegfried Mureșan: Lipsa fondurilor europene ține județul Teleorman în SĂRĂCIE

Deputatul european Siegfried Mureșan a lansat critici vehemente la adresa autorităților locale din județul Teleorman, acuzându-le de ineficiență în utilizarea fondurilor europene. În cadrul unei vizite electorale recente, Mureșan a subliniat că nefolosirea la capacitate maximă a resurselor financiare oferite de Uniunea Europeană contribuie la menținerea județului într-o stare de sărăcie.

„Lipsa fondurilor europene ține județul Teleorman în sărăcie. Salariile în județ sunt cu 1000 de lei mai mici decât media țării

Am fost ieri în mai multe localități din județul Teleorman unde am vorbit cu oamenii despre oportunitățile de dezvoltare cu ajutorul fondurilor europene.

Am arătat că administrația județului din ultimele două decenii a ținut Teleormanul în sărăcie.

Oamenii in Teleorman câștigă astăzi cu peste 1.000 de lei mai puțin decât media țării, conform datelor Comisiei Naționale de Prognoză. Una dintre cauzele veniturilor mici o reprezintă incapacitatea autorităților de a atrage fonduri europene în dezvoltarea județului și crearea locurilor de muncă.

Iată de ce spun acest lucru: În 2007, anul aderării României la Uniunea Europeană, salariul mediu net în județul Teleorman era cu doar 150 de lei mai mic decât media țării. 17 ani mai târziu, diferența a crescut la 1050 de lei. Ce s-a întâmplat în acești 17 ani? Unele județe au atras fonduri europene și s-au dezvoltat, salariile au crescut, cum este cazul județului Cluj, altele nu au atras fonduri europene și au rămas pe loc, cum este cazul județului Teleorman.

Spre exemplu, în exercițiul financiar european 2014 – 2020, județul Teleorman a atras de 10 ori mai puține fonduri europene față de județul Cluj. 960 de milioane de lei față de 9,9 miliarde de lei. Numai județul Covasna a atras mai puține fonduri europene decât Teleormanul.

Județe care, acum 17 ani, erau mai sărace decât Teleormanul o duc astăzi mult mai bine. Caraș-Severin, spre exemplu, a atras 2,3 miliarde de lei din exercițiul financiar 2014 – 2020. Din acest motiv, oamenii din Caraș câștigă acum cu aproape 200 de lei mai mult decât teleormănenii, deși acum 17 ani câștigau cu 50 de lei mai puțin.

Adevărul este următorul: marea majoritate a județelor care au atras multe fonduri europene au avut, în ultimii 20 de ani, administrație liberală.

De aceea, mesajul meu ieri pentru teleormăneni a fost următorul: susțineți echipa liberală la consiliul județean și la municipii pentru ca fondurile europene să ajungă, în sfârșit, și la Teleorman”, a transmis Mureșan.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Mii de credincioși, la hramul mănăstirii Pantocrator din Drăgănești Vlașca

Următorul articol

Accident, la Lița: 3 persoane au ajuns la spital

Cele mai recente articole de Actualitatea politică