liberinteleorman.ro

Senatorul Dănuț Cristescu susține majorarea pensiilor de la 1 ianuarie 2023

2 septembrie 2022
Advertisement

PSD propune creșterea pensiilor cu 10%. Deși propunerile social-democraților au creat discuții contradictorii în coaliția de guvernare, parlamentarii PSD susțin că majorarea este o măsură realizabilă și necesară.

„Creșterea pensiilor cu 10% este o măsură realizabilă și necesară! Cei care acuză PSD că a anunțat majorarea punctului de pensie ar trebui să știe că aceasta era oricum o obligație legală. Diferența dintre obligația legală de majorare cu 5,1% și nivelul de 10% propus de PSD este ușor de acoperit de veniturile suplimentare din contribuții sociale, obținute în urma măsurilor fiscale luate de ministrul PSD al Finanțelor.

Perspectiva bugetară pe care o cere premierul este dată deja de Comisia de Prognoză care estimează o creștere a PIB în 2023 cu 147 miliarde de lei, ceea ce implică venituri suplimentare la buget de 44 miliarde de lei. O împărțire egală între dezvoltare și social înseamnă +22 miliarde lei la investiții și +22 miliarde lei la creșterea veniturilor populației, ceea ce e dublu față de necesarul de 11 miliarde pentru creșterea pensiilor”, a transmis senatorul Dănuț Cristescu.

Ministrul muncii, Marius Budăi, a anunțat miercuri un pachet de măsuri sociale pe care PSD le va propune spre aprobare în coaliția de guvernare. Social-democrații vor majorarea salariului minim brut la 3.000 de lei și creșterea pensiei minime cu 10%, la 1.100 de lei. Oficialul din Guvern a spus că impactul bugetar al creșterii pensiilor este de 11 miliarde de lei.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Drept la replică APA SERV SA

Următorul articol

Drumurile din comuna Drăgănești-Vlașca se modernizează prin programul Anghel Saligny

Cele mai recente articole de Actualitate