Şedinţă de Consiliu Judeţean Teleorman fără cvorum. De ce a întârziat Adrian Gâdea

în Actualitate

IMG_0740

Consilierii judeţeni ai Teleormanului au fost convocaţi, astăzi, începând cu ora 14:00, la o şedinţă extraordinară de CJ pentru a aproba proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a cotei de 20% din limita de sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru echilibrarea bugetelor locale şi a cotei de 20% din cota de 18,5 % din impozitul pe venit, diminuate cu gradul de necolectare a veniturilor proprii, pe anul 2015 şi estimările pentru anii 2016-2018, dar şi rectificarea bugetului propriu al judeţului Teleorman pe anul 2014 şi estimările pentru anii 2015-2017.

După o întârziere de aproape o jumătate de oră, aleşii pe listele PDL au părăsit şedinţa în semn de nemulţumire faţă de lipsa de respect generată de faptul că nimeni nu le spunea de ce nu se trece la treabă. În momentul în care a apărut preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Gâdea, s-a trezit cu sala aproape goală şi cu lipsa cvorumului. În doi timpi şi trei mişcări, acesta a amânat şedinţa pentru miercuri, ora 10:00, motivând că a avut de rezolvat o situaţie care nu suporta amânare.

Întrebat care a fost “urgenţa”, Adrian Gâdea a declarat că totul s-a învârtit în jurul unei întâlniri pe care urma să o aibă cu reprezentanţii fondurilor europene, privind lucrările ce se desfăşoară în acest moment la Spitalul de Urgenţă din Alexandria.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*