liberinteleorman.ro

Se deschide prima librărie în Teleorman. Asociația „Mihai Murar” oferă Alexandriei un loc dedicat cărților și cunoașterii

22 septembrie 2020

Teleormanul, pe lângă multe alte apelative, este cunoscut și ca „județul fără librării”. Puținele librării care au existat în zonă au avut viață scurtă, pentru că oamenii din aceste locuri nu prea au bani de investit în cultură și în cărți, așa că s-a ajuns ca în anul de grație 2020, în Teleorman să existe strict papetării sau „struțo-cămile”, unde se vând și cărți, și articole vestimentare, și icoane. Ei bine, asta s-a cam încheiat, pentru că Asociația „Mihai Murar” a reușit, iată, să înființeze prima librărie autentică din Alexandria. Porțile acesteia se vor deschide mâine în fața publicului larg, în prezența ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Potrivit fondatorilor Asociației „Mihai Murar”, deschiderea librăriei se va face cu fastul cuvenit și, vreme de trei zile, acolo se vor desfășura manifestări culturale, constând în lansări de carte, expoziții de artă, dar și tombole pentru copiii silitori. Mai mult, în spațiul dedicat librăriei există și un loc unde copiii își vor putea imprima lecțiile sau vor putea accesa gratuit internetul.

Librăria din Alexandria este dotată în acest moment cu aproape 5000 de volume și este pregătită să aducă în fața publicului larg noi și noi titluri, în funcție de preferințele de lectură ale populației Alexandriei și județului Teleorman.

Advertisement

2 Comments

  1. Minunat!
    Cu ani în urmă, căutam librărie în Alexandria și dădeam peste „librăria cu chinezării „. Iar singurele cărți erau pe tarabele din zona pieței, gen „Sandra Brown ” și cele culinare. Mă bucur enorm pentru oraș și locuitorii ei. Sigur se vor găsi destui care să îi calce pragul. Să fie intr-un ceas bun!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Publicitate

Articolul precedent

Din culisele „Biroului Local de Cenzură” nr1. din Alexandria: „Exprimarea plângerii este clar pentru o poliție politică”

Următorul articol

Nicole Cherry a venit la Alexandria și a plantat, împreună cu alți tineri, pomi din viitoarea barieră verde a orașului

Cele mai recente articole de Administratie