liberinteleorman.ro

Școala din Moșteni, în paragină. Ce propune Marius Stancu în cursa pentru Primăria Furculești

În cursa pentru Primăria Furculești, candidatul Partidului Național Liberal (PNL) – Marius Stancu a evidențiat problemele persistente ale comunității și a identificat prioritățile urgente pentru dezvoltarea locală. Primarul în funcție – Pană Ginel nu a avut realizări semnificative pentru comunitate, lăsând infrastructura esențială în paragină.

Un exemplu elocvent este starea școlii din satul Moșteni, care pare să fie o amintire tristă a trecutului. Clădirea, străjuită de o coroană de flori așezată la intrare, a fost uitată și neglijată. Este ca și cum am fi îngropat trecutul, cu toate amintirile și valorile sale.

Candidatul Marius Stancu propune o soluție inovatoare pentru reabilitarea școlii din satul Moșteni, transformând-o într-o casă de prăznuire. Acest proiect ar aduce un suflu nou comunității, având în vedere și proximitatea școlii față de biserica satului Moșteni. De asemenea, grădinița va fi reabilitată și va servi ca anexă pentru casa prăznuirii.

Totodată, candidatul recunoaște importanța bisericii satului Moșteni, unul dintre puținele monumente istorice ale comunei. Aceasta se află într-un stadiu avansat de degradare, mai ales la nivelul turlei, din cauza infiltrațiilor din acoperiș și zona ferestrelor. Reabilitarea bisericii este o prioritate, fiind un simbol al istoriei și tradițiilor locale.

„Școala din satul Moșteni se arată ca o fantomă a trecutului. Sugestiv, este străjuită de o coroană de flori ce stă la căpătâiul ei ca și când ar fi așezată pe un mormânt. Ne-am îngropat trecutul la propriu. Din această școală au plecat multe minți luminate care astăzi privesc neputincioase degradarea clădirii și a curții.
Îmi propun să reabilitez școala din satul Moșteni și să o redau oamenilor cu destinația de casă de prăznuire, dat fiind și așezarea acesteia chiar lângă biserica din satul Moșteni. Grădinița din satul Moșteni va fi, de asemenea reabilitată, deservind anexe pentru casa praznicală. Nu-mi propun a realiza toate acestea înainte ca să reabilităm biserica satului Moșteni, unul dintre puținele monumente istorice ale comunei. Biserica prezintă un stadiu avansat de degradare a turlei din cauza infiltrațiilor din acoperiș și din zona ferestrelor.
Votul tău poate aduce schimbarea! Facem Furculeștiul bine!”, a transmis Marius Stancu.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

  1. Apreciez in mod deosebit abordarea candidatului Marius Stancu in privinta starii alarmante a scolii din satul Mosteni. Este trist sa vedem cum aceasta cladire, care a insemnat mult pentru comunitatea noastra, a fost lasata in paragina. Propunerea de a o transforma intr-o casa de praznuire este una inspirata, care ar aduce un suflu nou si ar readuce povestea si valorile acestei scoli la viata. De asemenea, salut si intentia de a reabilita biserica si gradinita din sat, care sunt monumente importante ale istoriei noastre. Votul nostru poate aduce schimbarea pe care o asteptam de mult timp pentru Furculesti. Sa facem impreuna bine pentru comunitatea noastra!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Publicitate

Articolul precedent

Teleorman are mai mulți medici care lucrează în privat comparativ cu sistemul public

Următorul articol

Un tânăr de 18 ani a violat o femeie de 67 de ani. El a fost arestat

Cele mai recente articole de Actualitatea politică