Schimbarea regilor, bucuria nebunilor! – Rodica Miloș a renunțat la conducerea DGASPC Teleorman!

în Administratie

milos

 

Carmen Dumitrescu
Numirea Rodicăi Miloș în funcția de director interimar la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a fost, inițial, privită cu destulă bunăvoință de toată lumea. Pentru că rolul ei acolo era, de fapt, cel de normalizare a activităților instituției, după cutremurul mediatic la care ea a fost supusă din cauza Floarei Alesu. Din păcate, Rodica Miloș era prea temperamentală pentru gusturile angajaților, care au început să se plângă la nici o săptămână de la instalarea sa în noua funcție, de faptul că Miloș îi agresa verbal și punea presiune pe ei. Cunoscută, pe la coțurile instituției, drept “Ceaușeasca”, Rodica Miloș a suportat o vreme starea încordată din instituție și dezbaterile din mass-media locală pe tema comportamentului său, după care a decis să renunțe. Astfel, după o discuție cu angajații și cu președintele Consiliului Județean Teleorman, Rodica Miloș a luat decizia să se retragă din prim-planul vieții publice și să lase în locul ei pe cineva mai diplomat. Adrian Gâdea a confirmat discuția cu Rodica Miloș, precizând că argumentul acesteia în sensul retragerii a fost presiunea publică și relațiile încordate cu o parte a angajaților. În acest moment, Gâdea nu știe exact pe cine va numi în funcția de interimar la DGASPC, deși crede că această situație se va rezolva definitiv numai după ce se va putea organiza un concurs. Momentan, acest lucru nu este posibil, așa că se va merge tot pe varianta interimatului. Nici nu s-a uscat bine cerneala pe documentul prin care Miloș renunță la funcție, că au și început să apară zvonuri legate de înlocuitorul ei. Unii angajați ai DGASPC ar putea paria că Olguța Șefu va fi obligată să preia ștafeta, în timp ce alții îl dau drept înlocuitor pe Piper Savu Florin de la Roșiorii de Vede.
E totuși greu de crezut că simpla presiune mediatică și starea de încordare de instituție a contat atât de mult pentru Rodica Miloș, încât să renunțe la funcție. Sunt destule voci care susțin că niște presiuni suplimentare au cântărit foarte greu în această speță, dar nimeni nu se grăbește să le confirme. Timpul va cerne adevărurile și minciunile din această poveste și vom ști dacă au mai fost și alte elemente de natură s-o determine pe Rodica Miloș să ia o astfel de decizie. Între timp, la DGASPC, lumea așteaptă cu încordare noua numire în funcție, chiar dacă prea puțini dintre angajați par să fi înțeles că schimbarea regilor e bucuria nebunilor.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

1 Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*