Dănuț Cristescu: Am aprobat, prin lege, OUG pentru emiterea voucherelor de 250 lei!

în Actualitate/Social

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a început procesul de emitere, distribuire și încărcare a voucherelor sociale oferite prin programul guvernamental „Sprijin pentru România”. Tichetele, oferite pe suport electronic (card), au o valoare nominală de câte 250 lei și sunt destinate persoanelor aflate în situații de deprivare materială sau risc de sărăcie, potrivit guvernanților. Măsura a fost aprobată de senatori.

„Am aprobat prin Lege Ordonanța de Urgență pentru emiterea voucherelor de 250 lei! A început emiterea cardurilor (voucherelor) de 250 de lei, sprijin pentru persoanele cu venituri mici. De această măsură din pachetul ”Sprijin pentru România” vor beneficia 3 milioane de români.

Nimeni nu trebuie să-și facă nicio grijă dacă va primi cardul cu o mică întârziere. Banii nu se pierd! Contravaloarea voucherelor, 250 de lei la fiecare două luni, va fi încărcată pe toate cardurile, inclusiv pentru luna iunie pentru fiecare beneficiar în parte. Beneficiarii voucherelor de 250 de lei sunt: Toți pensionarii ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei; Persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei; Familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; Familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; Banii de pe aceste carduri sociale se pot cheltui DOAR pe alimente și masă caldă!”, a transmis senatorul de Teleorman – Dănuț Cristescu.

Voucherele sociale vor fi acordate în patru tranșe: iunie-iulie, august-septembrie, octombrie-noiembrie și decembrie-ianuarie 2023.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*