liberinteleorman.ro

Săracii Teleormanului alimentați de firme din Constanța

14 iunie 2016

Monica Vasilescu

ajutoare ueProgramul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD), un proiect finanţat în mare parte de UE prin care se acordă alimente persoanelor aflate în dificultate, a revenit în 2016, cu o întârziere de peste o jumătate de an. Prefectura Teleorman anunță că, în data de 07.06.2016 a fost semnat contractul de furnizare ajutoare alimentare pentru persoane defavorizate, în cadrul POAD 2015. Furnizorul care a câștigat licitația pentru lotul 4, din care face parte județul Teleorman, este SC Ned Group SRL Constanța (contract nr. 47975/07.06.2016). Potrivit reprezentanților furnizorului, după data de 16 iunie a.c. va începe distribuția cutiilor cu alimente către primăriile din județ, graficul de livrare urmând a fi comunicat anterior Instituției Prefectului și către primării.

Pentru oamenii săraci din Teleorman sau pentru cei cu nevoi speciale este foarte important că primesc niște ajutoare de la Uniunea Europeană, fie ele și de o calitate îndoielnică de multe ori. Însă, UE este doar cu numele și cu banii, că de alimente se ocupă firmele de specialitate din România. Specialiști în furnizarea de produse alimentare sunt cei de la SC Ned Group SRL, una dintre firmele foarte active în ceea ce priveşte achiziţiile publice din țară. Cei doi asociați renumiți pentru contractele cu statul – Dragoş Adrian Pitu și Cristian Leonard Nedelcu – sunt parteneri și în alte patru societăți la fel de alimentate de bugetele publice.

După constatările noastre, Ned Group pentru Constanța este un fel de TelDrum pentru Teleorman. Anul trecut, firmele celor doi afaceriști amintiți au câştigat în asociere licitaţia pentru trei loturi (respectiv Bucureşti, Călăraşi, Giurgiu şi Ilfov; Argeș, Olt, Teleorman; Bistriţa Năsăud, Maramureş, Satu Mare, Sălaj) în valoare de 6,7 milioane de euro (30.563.815 lei fără TVA). Este de prisos să spunem că societățile respective au raportat cifre de afaceri însumate la zeci de milioane de euro. Restul e sărăcie.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Ce afaceri mai face “perfecta” de Teleorman cu șeful Poliției Municipale?

Următorul articol

Elevi în practică la Jandarmeria Teleorman

Cele mai recente articole de Actualitate