Elevi în practică la Jandarmeria Teleorman

în Actualitate

13410921_1049823885107384_1430870516_oÎncepând cu data de 13 iunie, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Teleorman primeşte, în stagiu de practică, 5 elevi ai Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani, pentru o perioadă de 6 săptămâni. Viitorii jandarmi sunt în anul I de studiu şi este primul stagiu de practică la care participă, de asemenea fiind şi primul contact cu munca operativă pe care jandarmii o desfăşoară.

În acest interval de timp ei vor aprofunda cunoştinţele teoretice dobândite pe parcursul primului an de studiu şi se vor pregăti în cadrul instituţiei noastre exclusiv pe specialitatea „Ordine şi siguranţă publică”. Vor însoţi jandarmii experimentaţi în misiunile lor zilnice şi vor putea observa cum aceştia îşi desfăşoară activitatea, cel mai important aspect fiind acela că vor intra în contact cu diferite persoane, în situaţii reale, fără premeditare, fapt ce este posibil doar în stagiile de practică, efectiv în stradă.

Din experienţa anilor trecuţi şi a generaţiilor anterioare care ne-au călcat pragul, putem afirma, încă de pe acum, că la final elevii se vor declara încântaţi şi dornici sa revină în următorul stagiu de practică din iarnă, potrivit Compartimentului informare și relaţii publice al IJJ, reprezentat de sublocotenent Alexandru Iacob.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*