liberinteleorman.ro

S-au montat containerele pentru oamenii de la marginea Alexandriei…

Reședința județului Teleorman este compusă din foarte multe contraste și de un paralelism nu doar stradal, ci și uman. Aici, în orașul pe care primarul Victor Drăgușin îl laudă ca fiind civilizat, sunt semnale clare ale denivelării dezvoltării materiale și, mai ales, spirituale. Un semn actual al subdezvoltării în care se găsește Alexandria condusă de PSD de prea mult timp este situația în care o comunitate va fi trimisă să trăiască la marginea orașului, lângă cimitir, în niște containere mici și insalubre care nu fac cinste niciunei capitale cu pretenții europene.

Câteva zeci de persoane, majoritatea de etnie rromă, vor locui, începând cu luna aceasta, la periferia orașului, gard în gard cu Cimitirul Eroilor, după ce blocurile B-uri, în care acestea locuiesc în prezent, au fost incluse în categoria clădirilor de mare risc seismic și în care cad pereții, iar condițiile sunt de nedescris în cuvinte. 35 de containere tip apartament cu două camere și 30 de containere tip garsonieră se găsesc acum izolate de lume, la ieșirea din oraș, pentru care Primăria Alexandria a plătit 1.273.550 lei. Oamenii cărora aceste module le sunt destinate au început să le viziteze, să vadă cum își vor duce traiul în continuare. Dacă unii se bucură că vor scăpa de mizeria care s-a făcut în cartierul B-uri, alții, cei mai mulți, văd această mutare ca pe o discriminare. Una dintre familiile vizate de schimbul de ”locuințe” este îngrijorată de modul în care va viețui de acum înainte, într-o încăpere ”cât un chibrit”, poziționată într-o zonă periculoasă, fără pază, fără grilaj la geamuri și, în general, cu multe lipsuri. Despre alte povești ale oamenilor de la marginea Alexandriei vom scrie în zilele viitoare, pentru că aceste persoane au o viață cu pasaje înfiorătoare, iar acum sunt puse să conviețuiască alături de morții din cimitirul învecinat din cauza viziunii defecte a unor autorități publice locale care nu au priceput că nu stârpești sărăcia dacă o mulți mai departe.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Reduceri masive de personal la Teldrum. De la insolvență, compania pierde, în medie, 100 de angajați pe an…

Următorul articol

Cristi Barbu de la Suhaia vrea să fie secretar general al Guvernului

Cele mai recente articole de Actualitatea politică