S-a înregistrat primul deces în Teleorman din cauza virusului West Nile!

în Actualitate

Carmen Dumitrescu

În această dimineață, la spitalul Victor Babeș din București s-a înregistrat primul deces al unui teleormănean, pe fondul infectării cu virusul West Nile. Numărul meningitelor și meningo-encefalitelor apărute din cauza virusului este în creștere la nivelul județului, deși încă nu se poate vorbi despre o epidemie. Singurul lucru cert e acela că oamenii în vârstă, diagnosticați cu boli cronice ar trebui să fie mai precauți decât alții, în contextul în care virusul produce decesul la organismele slabe, afectate de boli pre-existente.

Potrivit directorul DSP Teleorman, Mioara Comana, vestea decesului bărbatului din Teleorman a fost primită chiar în această dimineață: „Nu știu detalii acum, dar am primit un telefon de la Spitalul Victor Babeș și mi s-a spus că cetățeanul în vârstă de 88 de ani din localitatea Țigănești a decedat. Am înțeles din surse neoficiale că omul avea o suferință cronică. Boala a debutat pe data de 7 august, pe 14 august s-a internat la spitalul Victor Babeș din București, când s-au recoltat și probele. Luni am primit confirmarea și astăzi am fost informată telefonic de decesul lui.”

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*