liberinteleorman.ro

ROADPOL -Alcool&Drugs Marathon – 3 dosare penale pentru droguri și băutură

17 iunie 2023

La data de 17 iunie, a.c., în intervalul orar 06.00 – 09.00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, Biroul Rutier Alexandria și Roșiori de Vede, Secția nr. 2 Poliție Rurală Nanov, Secția nr.4 Poliție Rurală Roșiori de Vede au acționat în cadrul activității „ROADPOL -Alcool&Drugs Marathon” pe DN 6, în vederea depistării participanților la trafic, care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

În urma activităților preventive desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 41 de sancțiuni contravenționale în valoare de 27 985 lei, au reținut 17 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunii, au fost legitimate 550 de persoane, verificate 470 de autovehicule, au fost efectuate 473 testări pentru alcool și 8 testări drugtest.

Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză 14 și 13 sancțiuni pentru alcool.

Totodată, au fost întocmite 3 dosare penale, pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” și „conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive”.

Exemplificăm:

La data de 17 iunie a.c., ora 06.50, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roșiori de Vede – Biroul Rutier au depistat un bărbat de 48 de ani, din comuna Peretu, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe E 70, în comuna Peretu, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,66mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

La data de 17 iunie a.c., ora 08.38, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Alexandria au depistat un bărbat de 49 de ani, din municipiul București, în timp ce conducea un autoturism pe DN 6, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,49mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

La data de 17 iunie, a.c., ora 06.47, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 38 de ani, din municipiul Roșiori de Vede, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe DN 6, în comuna Peretu, deși se afla sub influența substanțelor psihoactive.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drugtest, rezultând faptul că acesta se afla sub influența substanțelor psihoactive, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ” conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

Recomandăm participanților la trafic, să respecte legislația rutieră în vigoare și sâ nu conducă dacă au consumat alcool sau substanțe psihoactive – a transmis IPJ Teleorman.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Un fermier din Teleorman aduce cea mai nouă opțiune pentru depozitarea produselor agricole în silobag

Următorul articol

Hramul Mănăstirii Pantocrator – întâmpinarea Moaștelor Sfintei Marina

Cele mai recente articole de Actual

Ț𝐢-𝐚𝐢 𝐝𝐨𝐫𝐢𝐭 𝐯𝐫𝐞𝐨𝐝𝐚𝐭𝐚̆ 𝐬𝐚̆ 𝐟𝐚𝐜𝐢 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐟𝐚𝐦𝐢𝐥𝐢𝐚 𝐩𝐨𝐦𝐩𝐢𝐞𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫𝐢? 𝐀𝐜𝐮𝐦 𝐚𝐢 𝐨𝐜𝐚𝐳𝐢𝐚

Pentru anul de învățământ 2024 – 2025, 𝐈𝐧𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐒𝐢𝐭𝐮𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐔𝐫𝐠𝐞𝐧𝐭̦𝐚̆ „𝐀.𝐃. 𝐆𝐡𝐢𝐜𝐚” 𝐚𝐥 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐓𝐞𝐥𝐞𝐨𝐫𝐦𝐚𝐧 recrutează candidați pentru locurile aprobate