liberinteleorman.ro

Raluca Turcan: „Ani la rând, județul Teleorman a fost ținut în sărăcie, din dorința de a ține cetățenii captivi și de a-i folosi electoral”

Reprezentanții Guvernului Orban, vicepremierul Raluca Turcan și ministrul Fondurilor Europene, Ioan-Marcel Boloș, au fost ieri într-o vizită de lucru în județul Teleorman. Intenția a fost aceea de a debloca proiectul de reabilitare a rețelelor de apă potabilă și canal din județ, dar și de a vedea locul din care se vor distribui pachetele acordate drept sprijin persoanelor afectate de criza COVID-19. Aceste pachete constau în produse alimentare și de igienă personală, făcute în România, pentru a sprijini și economia națională.

„Am venit aici, la Teleorman, cu câteva proiecte clare de de dezvoltare, pentru că guvernul Orban dorește să sprijine județul Teleorman și comunitățile locale. Ani la rând a fost ținut în sărăcie, din dorința de a lua cetățenii captivi și de a-i folosi electoral. Abordarea noastră este cu totul alta și prima discuție pe care am avut-o a fost despre proiectul amplu de apă-canal, pe care l-am deblocat, alături de alte 53 proiecte mari de apă-canal, în valoare de 4 miliarde de lei, în momentul în care am ajuns la guvernare. Aici, în județul Teleorman, vorbim de o investiție de 1,4 milioane de euro, cu aproximativ 139.000 de beneficiari direcți care așteaptă demararea proiectului și, împreună cu responsabilii locali, am făcut o foaie de parcurs, astfel încât între 1 și 15 septembrie să putem semna acest proiect. Și nu este singurul proiect de dezvoltare pe care îl avem pentru județul Teleorman. Mai vorbim de 1,5 milioane de lei alocați de la bugetul Ministerului Educației Naționale, astfel încât 12 școli din județ să poată să își construiască toaleta, astfel ca la începutul anului școlar să nu se mai situeze în curte. „, a spus Raluca Turcan.

Ministrul Fondurilor Europene a amintit autorităților locale din Teleorman că ar trebui să nu mai fie atât de reticente în sensul accesării de fonduri europene, pentru că banii externi pot fi o garanție pentru dezvoltarea județului.

„Distribuirea pachetelor alimentare mult așteptate de către locuitorii județului e importantă. Discutăm despre 39.412 locuitori care așteaptă aceste pachete alimentare de la Guvernul Orban. România are, în momentul de față peste 1 milion de beneficiari ai acestui proiect, cu o valoare de 225 milioane de euro. Este un proiect gândit la nivel național, așteptat de cei care sunt în nevoi la momentul de față și este de ajutor pentru această perioadă a coronavirusului. Celelalte proiecte sunt de asemenea așteptate de locuitorii județului, pentru că urmează proiecte ce țin de modernizarea orașelor, de mobilitate urbană și de creșterea standardului de viață al locuitorilor. Așa că îi îndemnăm pe reprezentanții autorităților locale să acceseze cu îndrăzneală fondurile europene, pentru că sunt șanse de mai bine pentru viitor.”, a declarat Ioan-Marcel Boloș.

Declarațiile au avut loc în foaierul Prefecturii Teleorman, unde nu s-a respectat distanțarea socială, nu în fața instituției, în aer liber, așa cum ar fi fost responsabil.

La întâlnire au luat parte candidații partidului la primăriile Alexandria și Turnu Măgurele, Vera Mitran și Claudiu Crăcea, dar și figuri nou intrate în PNL la nivel județean, precum Adrian Florescu, fostul președinte al PMP Teleorman, sau Ică Florică Calotă, fostul președinte al ALDE Teleorman.

Advertisement

1 Comment

  1. Despre reabilitarea caii ferate Bucuresti-Craiova s-au autostrada sudului nimic. Bine si atunci cum sa dezvolti o regiune doar cu apa ?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Caz teribil în Teleorman: un bărbat și-a OMORÂT soția și un copil în vârstă de un an

Următorul articol

1354 de teleormăneni se află în izolare la domiciliu

Cele mai recente articole de Actualitatea politică