PSD Teleorman a luat-o pe ulei! Organizaţia de Tineret stă sub fusta Rodicăi Tatu

în Actualitatea politică

rodiCarmen Dumitrescu

Rodica Tatu nu e vreo valoare locală. Dar, în cazul ei, talentul de a face cafele a contat mai mult decât abilitatea de a scrie şi de a citi corect în limba română, astfel că nu sunt prea mulţi cei care pot spune, cu mâna pe inimă, că nu cunosc personajul. După ce a fost ani întregi omul PDL-ului, Rodica Tatu fiind femeia din spatele lui Alexandru Mocanu şi al lui Teodor Niţulescu, PSD-ul s-a gândit că n-are resurse suficiente în interior, aşa că a decis să apeleze la resturile partidului de opoziţie.

Povestea Rodicăi Tatu nu e lungă şi nici complicată. N-ar avea cum să fie, pentru că femeia şi-a văzut mereu interesul. Remarcată de Alexandru Mocanu pentru abilitatea de a prepara cafele tari, Rodica Tatu a ajuns până în punctul în care a avut un cuvânt de spus în PDL. Apoi, după ce Mocanu s-a pensionat şi s-a retras definitiv din politică, secretara PDL-ului s-a reorientat… către Niţulescu. I-a fost, de aceea, şefă de cabinet şi om de bază inamicului de suflet al lui Dragnea, având grijă să lovească în “mizeria pesedistă” şi în “firfiricile lui Dragnea” ori de câte ori i s-a dat ocazia. La un moment dat, s-au prins şi democrat-liberalii că Rodicuţa nu era chiar un suflet loial, aşa că au dat-o afară pe uşa din dos. Rămasă şomeră, necoafată şi cu haine din sezonul trecut, Rodica a bătut la uşa lui Dragnea. Dragnea, însă, nu i-a deschis… Era prea ocupat. Mai puţin ocupat, însă, a fost consilierul pesedistului suprem, Mihai Putineanu, care a apreciat slugărnicia şi s-a gândit că dacă oricum, toate “firfiricile” merită o şansă, şi Rodica trebuie ajutată. Ce uită “Mihai al lui Dragnea” e că după ce pisica revine acasă, şoarecii vor da socoteală. Şi noi ne îndoim profund de faptul că Dragnea a admis ca Rodica să devină comunicatorul tineretului social democrat. De ce? Pentru că Dragnea ştie că pentru a comunica, e important să ştii să scrii şi să citeşti. Şi Dragnea are demnitatea de a nu se hrăni cu resturile adversarilor. Nu ştim ce o să facă Mihai când o să-i ceară naşul socoteală, dar asta e strict problema lui.

Revenind la subiect, se pare că Rodicuţa se ocupă de vreo lună de comunicarea online a Organizaţiei de Tineret a PSD. Şi rezultatele se văd într-un zero barat. În plus, surse foarte credibile de la vârful PSD admit faptul că Rodicuţa s-ar pregăti să preia funcţia de preşedinte al Organizaţiei de Femei a PSD. Viorica Dăncilă o sprijină din umbră, Mihai Putineanu o ţine cu ambele braţe iar pesediştii nu-şi pot explica modul în care femeia PDL-ului a ajuns “piesă” la PSD.

Având în vedere că vin alegerile şi că 2016 nu e prea departe, începem să ne îndoim de victoria partidului roşu. Nu de alta, dar de când PNL a pus stăpânire pe galben, organizaţia PSD devine din ce în ce mai portocalie. Iar competenţele se evaluează în funcţie de cât de scurtă ţi-e fusta. Şi chiar dacă ştim că şi lui Dragnea îi plăceau fustele scurte, parcă nu se preta la resturi…

 

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

2 Comments

  1. Deci s-a angajat la agentia judeteana pt neocuparea fortei de munca si urmeaza sa capete si vreun post mai bun la partid? buuun buunnn, hai ca i-a mers bine

  2. Rodica (Ra) Tatu aceasta ratata din toate punctele de vedere-pregatire,exprimare,etc- a fost o perioada consi;liera lui Elena Udrea.
    Nu imi explic cum PSD a acceptato-o si chiar mai mult a angajato la AJOFM pe un post la serviciul control. La examen sau inscris inca doua persoane care anu sau prezentat pe motiv ca Rodica e…Rodica.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*