PSD se teme de concurență? – Numai candidatul PSD la prezidențiale are dreptul la o campanie de strângere de semnături la Alexandria

în Actualitatea politică

candidatCarmen Dumitrescu

Apropierea alegerilor prezidențiale incită spiritele la Alexandria. Spiritele politice, evident… Astfel, liberalii au dat deja primele semnale că situația va fi destul de tensionată la finele electoral al anului. George Drăghici, liderul liberalilor alexăndreni este deja îngrijorat de atitudinea foștilor parteneri social-democrați, care au început să dea semne de ostilitate chiar din timpul campaniei de strângere de semnături pentru candidații la prezidențiale.

Ca atare, Drăghici a declarat că a făcut o solicitare Primăriei Alexandria pentru amplasarea de corturi în municipiu vizând strângerea de semnături în favoarea candidatului liberal la prezidențiale, însă nici până la această dată nu a primit vreun răspuns. Faptul l-a îngrijorat, dat fiind că ultima zi pentru campania de strângere a semnăturilor este 15 septembrie, așa că l-a contactat pe administratorul municipiului, Ștefan Tăbăcitu, pentru a-l întreba de ce liberalii nu primesc autorizațiile cerute.

Răspunsul administratorului Alexandriei a fost unul tranșant și de-a dreptul nefiresc într-o țară care se pretinde a avea virtuți democratice: “Veți primi răspunsul la cererea trimisă în termenul legal de 30 de zile”. Evident că în 30 de zile, campania de strângere de semnături se va fi încheiat, astfel că după data de 15 septembrie, primăria poate răspunde favorabil, dar liberalii alexăndreni nu vor avea nicio șansă de a-și promova candidatul la Alexandria. Asta în contextul în care social-democrații strâng semnături pentru Victor Ponta la Alexandria de mai bine de două luni.

Drăghici și-a manifestat convingerea că și colegul lui de alianță, Florin Titirișcă, va întâmpina aceeași reticență din partea municipalității alexăndrene, care demonstrează, prin atitudinea ei, că PSD se teme de concurență și… democrație.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*

Cele mai recente în Actualitatea politică