liberinteleorman.ro

Proiectul „Educație juridică non-formală” la Școala Zaharia Stancu, Roșiorii de Vede

21 aprilie 2016

13045523_1168539273177899_228972198_nProiectul „Educație juridică non-formală” derulat în Școala Gimnazială Zaharia Stancu, Roșiorii de Vede a culminat cu vizita săptămâna aceasta a domnului procuror Gheorghe Muscalu, membru al Consiliului Superior al Magistraturii care a desfășurat  o sesiune specială de educație juridică non-formală.

Proiectul s-a desfășurat în cadrul unui „Protocolul de colaborare privind educația juridică în unitățile de învățământ preuniversitar”, protocol încheiat între Ministerul Justiției, Consiliul Superior al Magistraturii  și Ministerul Educației Naționale si Cercetării Știintifice activitățile dssfășurate au cuprins printre altele  expuneri ale practicienilor dreptului pe teme juridice, vizite ale elevilor la instanțe și parchete, organizarea de evenimente dedicate educației juridice și distribuirea în școli și licee a unor materiale cu specific juridic.

Elevii  au fost încântați să  discute cu domnul procuror Gheorghe Muscalu. S-a vorbit mult despre responsabilitatea civică, drepturile și obligațiile care le revin cetățenilor, statul de drept și democrație, valorile constituționale.Toate aceste au fost expuse într-o manieră adaptată provocărilor și preocupărilor specifice vârstei elevilor.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Ce pot face două mâini dibace

Următorul articol

CSS Alexandria – judo participă la ,,Olympus judo tournament’’ Litohoro – Greece

Cele mai recente articole de Actualitate