liberinteleorman.ro

Proiectul de lege privind comercializarea sau oferirea băuturilor alcoolice către minori, la promulgare

18 septembrie 2023

Proiectul de lege privind comercializarea sau oferirea băuturilor alcoolice către minori a fost votat în Camera Deputaților și merge la promulgare, a anunțat deputatul PNL – Ică Florică Calotă.

„Proiectul de lege privind comercializarea sau oferirea băuturilor alcoolice către minori, al cărui inițiator pricipal sunt, a fost votat în Camera Deputaților și merge la promulgare.

În urma votului colegilor deputați, a fost completată Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

În acest sens, comercializarea sau oferirea cu titlu gratuit a băuturilor alcoolice către minori de către unităţile autorizate să comercializeze băuturile alcoolice se sancționează cu amendă între 100 lei şi 500 lei, cât şi cu suspendarea activităţii localului public pe o perioadă cuprinsă între 10 şi 30 de zile.

Consider că această inițiativă legislativă este una necesară, având în vedere că accesul minorilor la băuturi alcoolice, precum și procurarea lor cu ușurință de către copii și adolescenți reprezintă o realitate care poate duce atât la efecte sociale grave, cât și la probleme de sănătate și dezvoltare iremediabile”, a anunțat deputatul Ică Florică Calotă.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Lia Nenciu, prefață: Poetul Tudor Matreșu deschide cerul și-l face să plouă cu lumină

Următorul articol

Primar din Teleorman, ridicat de mascați și dus la audieri pentru agresiune sexuală

Cele mai recente articole de Actual

Ț𝐢-𝐚𝐢 𝐝𝐨𝐫𝐢𝐭 𝐯𝐫𝐞𝐨𝐝𝐚𝐭𝐚̆ 𝐬𝐚̆ 𝐟𝐚𝐜𝐢 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐟𝐚𝐦𝐢𝐥𝐢𝐚 𝐩𝐨𝐦𝐩𝐢𝐞𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫𝐢? 𝐀𝐜𝐮𝐦 𝐚𝐢 𝐨𝐜𝐚𝐳𝐢𝐚

Pentru anul de învățământ 2024 – 2025, 𝐈𝐧𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐒𝐢𝐭𝐮𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐔𝐫𝐠𝐞𝐧𝐭̦𝐚̆ „𝐀.𝐃. 𝐆𝐡𝐢𝐜𝐚” 𝐚𝐥 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐓𝐞𝐥𝐞𝐨𝐫𝐦𝐚𝐧 recrutează candidați pentru locurile aprobate