Primarul din Videle cere demisia șefului Apa Serv, Ciprian Gurban, din motive de incompetență: „Poate să plece acasă!”

în Actualitatea politică

Carmen Dumitrescu

Faptul că Ciprian Gurban e doar pupilul lui Valentin Boboc, pus în fruntea Apa Serv pentru ca instituția să fie mai ușor de controlat politic, rămâne o chestiune pe care oamenii din Teleorman au luat-o ca atare.

Ciprian Gurban, director „moștenitor” al Apa Serv SA.

Oameni din interiorul PSD și-au dat seama că apa nu e chiar un domeniu pe care îl poți lăsa pe mâna oricui. Căci, până la urmă, problema e una de siguranță publică și, în plus, la mijloc sunt foarte mulți bani europeni, pentru care nivelul de responsabilitate trebuie să fie oarecum ridicat. Iar Ciprian Gurban, omul despre care angajații din subordine spun că „nu e în stare să scrie nici măcar o factură”, nu poate face față acestei provocări uriașe. Așa au apărut primele nemulțumiri chiar în interiorul PSD Teleorman, iar cel care a ridicat problema a fost primarul din Videle, Nicolae Bădănoiu.

Sediul central Apa Serv SA de la Alexandria

L-am contactat pe primarul din Videle, cu intenția de a afla ce l-a nemulțumit într-atât, încât să ceară în interiorul PSD demiterea lui Gurban, iar răspunsul a fost unul de bun simț: „Am avut o discuție în organizația județeană de partid la nivel mai restrâns, în care mi-am declarat nemulțumirea față de implementarea acelui proiect cu fonduri europene la nivel de oraș. Pentru că sunt șase ani și jumătate și noi suntem tot în prima etapă. Până acum, în Videle, nu s-a racordat niciun cetățean la canalizare. Și am cerut o analiză la nivel de conducere și de consiliu de administrație și dacă se constată că cineva nu și-a făcut treaba să-și dea demisia! Nu înțeleg de ce durează atât de mult procesul ăsta. Constructorul nu și-a făcut treaba, are penalități, dar pe mine mă îngrijorează că și rețelele deja existente se vor degrada și nu vreau s-o luăm de la capăt… Dacă Ciprian Gurban nu și-a făcut datoria, din punctul meu de vedere, poate să plece acasă, să-și dea demisia. Pentru că nu mi se pare corect ca oamenii să aibă de suferit din cauza apei. Care e cea mai importantă dintre problemele de natură publică. Și nu e normal să treacă prin asta. „

Nicolae Bădănoiu, primarul orașului Videle

Panoul care anunță existența proiectului cu fonduri europene zace, aproape șters, în curtea instituției din Alexandria

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*