liberinteleorman.ro

Primăria Alexandria își justifică parteneriatul cu Alexandru Cumpănașu, prin faptul că „a corespuns cerințelor”

Advertisement

În urma dezvăluirii făcute de Ziarul Liber în Teleorman cu privire la un parteneriat între Primăria Alexandria și un ONG al lui Alexandru Cumpănașu, instituția reacționează. Cu un teoretic drept la replică, care vine să confirme, practic, tot ce am scris. Singurele scuze pe care Primăria Alexandria le găsește țin de anumite scheme politice din mintea consilierilor lui Drăgușin, pe care ziarul nu le-a prezumat. Căci e adevărat faptul că nici guvernul PNL n-a avut rezerve să lucreze cu un personaj acuzat de procurori că ar fi comis fraude cu bani europeni. Dar la fel de adevărat e faptul că dacă face și PNL ceva, asta nu înseamnă că PSD greșește mai puțin. Înseamnă, pur și simplu, că cele două formațiuni politice au relativ aceeași calitate. Acesta este și motivul pentru care Drăgușin negociază poziții în consiliul local cu liderii județeni ai PNL. Dar asupra acestui subiect vom reveni.

Întorcându-ne către parteneriatul cu Alexandru Cumpănașu, parteneriat care trebuie să susțină tot un proiect cu bani europeni, Primăria Alexandria ne trimite un drept la replică și ne solicită să nu cumva, Doamne Ferește, să-i aducem vreo completare. N-o facem, pentru că dreptul la replică e de un ridicol rar întâlnit și e păcat să nu vadă toată lumea cât de „deștepți” sunt oamenii lui Drăgușin. Pentru a sumariza adevărul, Primăria Alexandria a încheiat un acord de parteneriat cu ONG-ul lui Alexandru Cumpănașu, CANDIDAT INDEPENDENT la alegerile prezidențiale de anul trecut, pentru implementarea unui proiect cu bani europeni. Asta fără a ține cont de faptul că același Cumpănașu e un personaj acuzat că a FRAUDAT BANI EUROPENI. Și după ce am făcut aceste precizări pentru „deștepții” din subordinea lui Drăgușin, redăm integral conținutul dreptului la replică, semnat de o anume Liliana Vîrban.

DREPT LA REPLICĂ

cu privire la articolul ”Primăria Alexandria și l-a făcut partener pe Alexandru Cumpănașu, acuzat de fraude cu bani europeni”, publicat în ziarul Liber în Teleorman

Potrivit articolului https://www.google.com/amp/s/m.mediafax.ro/amp/politic/numire-surpriza-la-guvern-alexandru-cumpanasu-consultant-pe-fonduri-europene-liberalii-dau-vina-pe-o-eroare-birocratica-19127101 , publicat în data de 11.05.2020, pe Mediafax, Alexandru Cumpănașu a fost numit consultant pe fonduri europene de guvernul PNL dar, și potrivit deciziei nr. 223 din 27 aprilie 2020, a premierului.

Jurnaliștii de la Liber în Teleorman, prin stilul caracteristic acuzator, impută Primăriei Municipiului Alexandria faptul că ar fi încheiat un acord de parteneriat cu Asociația pentru Implementarea Democrației a lui Alexandru Cumpănașu, ”un personaj colorat, cu probleme penale”, ”actual acuzat de procurorii DNA pentru fraude cu fonduri europene” dar, fără a lua în calcul faptul că toate condițiile solicitate de către Primăria Alexandria au fost îndeplinite, urmare tuturor cerințelor stabilite prin Ghidul Solicitantului, aferent cererii de proiecte, cu respectarea prev. art. 28 și art. 29 din O.U.G. nr. 40/ 2015 privind gestionarea financiară a fondurilor europene pentru perioada de programare 2014-2020, cu modificările și completările ulterioare, H.G. nr. 93/2016 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a prev. O.U.G. nr. 40/ 2015, cu modificările și completările ulterioare.

A se avea în vedere faptul că Alexandru Cumpănașu a fost candidat INDEPENDENT la alegerile prezidențiale din 2019, ceea ce nu se menționează explicit în articolul lansat în spațiul virtual deci, politic, așa cum ne-au obișnuit să tot facă anumite conexiuni pe teme politice și să lanseze tot felul de acuze, nu ar avea la bază niciun considerent.

Menționăm, pe această cale, faptul că Primăria Alexandria nu este interesată în niciun fel de profilul politic al fostului candidat la alegerile prezindențiale din 2019, nici faptul că ar fi vizat de procurorii DNA că ar fi ”furnizat date false cu privire la studiile sale” ci, simplul fapt ca proiectul intitulat PAC:Implicarea comunității și implicare strategică – O primărie mai aproape de cetățeni să fie implementat potrivit cerințelor solicitate și la nivelul standardelor europene impuse prin documentație.

Prin proiectul vizat, Primăria Alexandria dorește să vină în sprijinul cetățenilor și urmărește atingerea următoarelor obiective:

– îmbunătățirea procesului decizional, a planificării strategice și execuției bugetare la nivelul instituției, conform documentului Ghid pentru planificarea și fundamentarea procesului decizional din administrația publică locală;

– identificarea și implementarea de măsuri de simplificare pentru cetățeni în corespondență cu Planul integrat pentru simplificarea procedurilor administrative aplicabile cetățenilor.

Astfel, în data de 31.01.2020, Municipiul Alexandria a depus spre finanțare, în cadrul cererii de proiecte POCA/661/2/1 (CP13/2019 – less), din Programul Operațional Capacitate Administrativă, Axa prioritară 2, obiectivul specific 2.1: Introducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică locală ce optimizează procesele orientate către beneficiari în concordanță cu SCAP, proiectul „PAC: Implicarea comunității și planificare strategică – O primărie mai aproape de cetățeni! „.

În prezent, proiectul se află în etapa de contractare, conform comunicării nr. 43713/17.03.2020, emisă de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației Publice.

În conformitate cu prevederile Ghidului Solicitantului aferent cererii de proiecte POCA/661/2/1 (CP13/2019 – less) dar și a legislației aplicabile la nivelul proiectului, Municipiul Alexandria a organizat și publicat pe site-ul instituției în data de 04.12.2019 anunțul de selecție parteneri în vederea încheierii unui Acord de Parteneriat, în conformitate cu prevederile Ghidului Solicitantului.

Astfel, în urma publicării anunțului de selecție parteneri, în perioada de depunere a ofertelor a fost depusă o singură ofertă venită din partea Asociației pentru Implementarea Democrației.

Pe parcursul evaluării proiectului, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației Publice, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capacitate Administrativă, a verificat toate documentele ce au stat la baza depunerii cererii de finanțare, inclusiv procedura de selecție a partenerilor.

Precizăm că, depunerea ofertelor privind parteneriatul în cadrul proiectului și selectarea unui partener, nu creează obligații financiare pentru Municipiul Alexandria.

În perspectiva semnării Contractului de Finanțare, a fost inițiată H.C.L. privind aprobarea acordului cadru de parteneriat dintre Municipiul Alexandria și Asociația pentru Implementarea Democrației și mandatarea Primarului Municipiului Alexandria, pentru semnarea documentelor aferente implementării activităților proiectului „PAC: Implicarea comunității și planificare strategică – O primărie mai aproape de cetățeni! „, în Municipiul Alexandria.

În speranța că am clarificat toate aspectele semnalate de către dvs., prin articolul ”Primăria Alexandria și l-a făcut partener pe Alexandru Cumpănașu, acuzat de fraude cu bani europeni, publicat pe site-ul ziarului dar și pagina de facebook ”Liber în Teleorman”, avem rugămintea de a ne publica acest drept la replică, în forma în care a fost redactat, fără a suferi modificări ori completări în momentul publicării.”

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

S-a făcut un an de când tu nu mai umbli liber, baroane!

Următorul articol

Aparatul pentru testarea COVID-19, cumpărat de Spitalul Județean, a început, în sfârșit, să fie folosit!

Cele mai recente articole de Actualitatea politică