Părintele Florin Danu, de la Parohia Lada, comuna Tătărăștii de Jos, un slujitor al lui Dumnezeu care nu s-a rezumat doar la a susține predici în Biserică și la a face slujba așa cum scrie la carte, ci s-a implicat total, devenind părinte pentru întreaga comunitate și un sprijin esențial pentru foarte mulți copii și persoane în vârstă, spune că postul reprezintă o stare mult mai profundă, nu doar reținere de la mâncare.
„Suntem în Duminica Floriilor, mai avem șase zile până la Paști. Nu aruncăm cu piatra în cine nu a ținut post, sunt destui de mulți care nu vor reuși să țină post, însă eu mereu spun că nu mâncarea este primul subiect al postului – a nu înțelege că nu încurajăm să postim. Postul nu înseamnă, sub nicio formă, fără lapte, brânză, ouă, carne. Postul înseamnă nevoință, înfrânare, fapte bună, dragoste, iertare. Eu, în parohia mea am spus și-mi asum: vă dezleg, în Vinerea Mare, să mâncați grătar cu vecinul cu care nu ați vorbit o viață. O spun metaforic.
Cine nu a reușit până acum să se înfrâneze culinar are timp, că e de mâine, că e de miercuri, dar ar fi păcat, pentru un creștin ortodox, să serbeze Paștele de vineri sau de sâmbătă seară” afirmă preotul”, a transmis părintele Florin Danu, la un post TV.