Portret de fotbalistă: Oana Elena Dumitrache

în Sport

Monica Vasilescu

oana dumitracheÎn lumea fotbalului e loc puţin pentru fete, dar acestea nu se lasă mai prejos şi continuă să arate că sunt în stare să aibă rezultate remarcabile la un sport jucat în mare parte de băieţi. De la Universitatea Alexandria, o cunoaştem mai bine pe Oana Dumitrache, jucătoare care evoluează pe postul de fundaş central.

Oana are 20 de ani şi este studentă, în anul II, la Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport. Din dragoste pentru sport, spune ea, s-a născut pasiunea pentru fotbal. Şi cum la şcoală se fac mai toate sporturile, fotbalul i-a atras cel mai mult atenţia. “Am participat la diferite competiţii între licee pentru ca mai apoi să fac pasul la o echipă profesionistă. Pentru prima dată am îmbrăcat tricoul echipei F.C. Nicolae Dobrin… şi, după desfiinţarea acesteia, am evoluat pentru F.C. Alice&Tunes şi CSS Târgovişte. Iar astăzi fac parte din lotul echipei CS Universitatea Alexandria”, ne-a spus Oana Dumitrache.

Sportiva care se pregăteşte alături de fetele antrenate de Călin Pistolea se află la al doilea sezon la echipă şi este foarte mulţumită de alegerea făcută. “Cu ajutorul colegelor, m-am acomodat destul de repede. Aici am întâlnit o echipă din toate punctele de vedere, cu un colectiv de invidiat şi o atmosferă plăcută. Iar toate acestea te ajută să dai tot ce e mai bun din tine”, a mai afirmat Oana.

Dacă ar avea vreun obiectiv de prim moment, aceasta spune că îşi doreşte să rămână cât mai mult timp împreună cu fetele de la echipă şi, în această formulă, să se bucure de cât mai multe reuşite!

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*