Portret de fotbalistă: Florina Chiar

în Sport

Monica Vasilescu

Florentina ChiarSe spune că perseverenţa este “o calitate de fier” în drumul spre succes, iar asta o ştie foarte bine Florina Chiar, sportiva noastră care gustă obiceiul succesului dobândit prin muncă susţinută.

Are 25 de ani, este studentă la Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti. Este multiplă campioană mondială la fotbal-tenis, a fost declarată cea mai bună sportivă din Teleorman în 2010 şi, pe lângă titlurile internaţionale, mai are în palmares un titlu naţional de vicecampion şi alte medalii de bronz la campionatele naţionale.

Florina este sportivă de performanţă, îşi câştigă existenţa din fotbal-tenis, fiind instructor în domeniu şi, de curând, arbitru internaţional FIFTA. Dacă ar fi să vorbească despre greutăţile prin care a trecut pentru a obține aceste rezultate, fotbalista spune că de-a lungul timpului a avut parte şi de înfrângeri dureroase, poate chiar ruşinoase, dar şi de victorii neaşteptate şi nimic nu a oprit-o să continue.

Are pasiune pentru fotbal încă din copilărie şi şi-a îndeplinit visul de a juca într-o echipă de fotbal feminin, fiind parte a lotului de la Universitatea Alexandria. “Acum câţiva ani mi-am văzut visul cu ochii. Am avut o prietenă şi m-a luat cu ea la Craiova să văd cum e, am jucat două meciuri la echipa de acolo şi după aceea nu am mai fost, deoarece nu îmi plac deplasările, trebuia să fiu mereu pe drum şi nu mi-a plăcut ideea. După ceva timp, am auzit că s-a făcut echipă şi în Alexandria şi nu am stat deloc pe gânduri, am fost foarte încântată să fac echipă cu fetele. Mă duc cu drag la orice antrenament şi meci. Cu timpul, am început să formăm o relaţie aşa cum la alte echipe nu se întâlneşte, suntem una pentru toate şi toate pentru una, suntem o echipă mică, dar puternică şi echipele care ne-au întâlnit au simţit pe pielea lor acest lucru. La noi la echipă se face fotbal doar de plăcere şi, repet, numai de plăcerea de a juca fără câştiguri financiare. Le sunt mereu alături fetelor, le încurajez, încerc tot timpul să le dau un exemplu bun ţinând cont că sunt mai mare decât ele”, a povestit sportiva.

Florentina Chiar este căpitanul echipei şi spune, cu regret, că nu a putut fi prezentă la prea multe meciuri în acest tur de campionat, deoarece a avut de pregătit Campionatul Mondial de Fotbal-Tenis şi a ales să stea o perioadă departe de terenul de fotbal, de teama unei eventuale accidentări. Cu aceeaşi exuberanţă de învingător, Florentina declară că următorul pas în cariera sa fotbalistică ar fi, conform dorinţelor sale, să ajungă la lotul naţional şi nimic nu i se pare imposibil.

1 Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*