liberinteleorman.ro

Trei, Doamne, și toți trei… corupței!

11 februarie 2015

Monica Vasilescu

LIVIU-DRAGNEAIoan Niculaepenalii teleormanului -videanu

Când spui Teleorman oriunde în țară ai feedback la asocieri precum Dragnea, Nicolae sau Videanu. A trecut vremea când județul nostru era asimilat cu Marin Preda, Liviu Vasilică sau Floarea Calotă. Acum, doar politica ne mai duce vestea existenței, iar dacă ar doar atât nu ne-ar deranja. Dar ea, politica, fiind unul dintre cele mai murdare medii, nu vine singură, ci presărată cu… niște corupți.
”Penalii” Teleormanului, care i-au transformat numele în renume, sunt ”prinși” cu activități extracuriculare la instanțele de judecată. Au devenit scriitori la Parchet, după cum bine spunea un politician al locului. Vorbim despre cei mai cunoscuți teleormăneni în spațiul public politic-business: Liviu Dragnea, Adriean Videanu și Ioan Nicolae. Toți trei sunt zilele acestea în prim-planul activităților de cercetare penală și, firesc, niciunul nu se face vinovat de acuzele aduse.

Așa cum știm deja, Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii DNA, pe 7 octombrie 2013, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii de foloase necuvenite. În faţa judecătorilor, Dragnea a explicat că nu are nicio legătură cu mesajele primite de social-democraţii din ţară, pentru mobilizarea la vot, dar apreciază că dacă ar fi făcut asta era de bun augur, fiindcă este dreptul fiecărui om să voteze.
În celălalt caz amintit, Adriean Videanu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, măsura fiind dispusă de Curtea Supremă în dosarul în care este acuzat de complicitate la abuz. Desigur, Videanu nu îşi reproşează absolut nimic, cu excepţia faptului că în zece minute a ajuns de la statutul de suspect la cel de inculpat, fără a fi putut să depună probele la DNA, pentru a nu ajunge în această situaţie.
Alături de fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, este urmărit și cel mai bogat român, pentru instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani. Numele lui Ioan Niculae apare şi în dosarul fostei şefe a DIICOT, Alina Bica, disjuns din cel în care este judecată pentru retrocedarea ilegală a unui teren supraevaluat.
Ce să facem ! Din Teleormanul limitat, doar ei s-au remarcat. La propriu și la figurat.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

  1. Cand spui Teleorman , in toate JUDETELE tarii si mai ales in Bucuresti , parca ai spune DRAGNEA 🙁 =, saracie ,lipsa de medici (mai ales anestezisti si neonatologi ) lipsa repectului menegerului DR. FILIP VALENTIN ,pt. toate categoriile de cadre medicale ( superioare , medii , auxiliare )din SP. JUDETEAN , spui pile si raspile , bani in euro dati la angajare in SJUA , spui mafia de la SP.POROSCHIA si spui TELL DRUM=mafie curata…..!!!! Iti este rusine sa spui ca esti din TR…..Toata lumea ne stie de culoarea ROSU( nu am nicio culoare politica )…si stramba din nas…!AM fost internat in urma cu cateva sapt. la o mare clinica din BUCURESTI si acolo am aflat ,ca nu sunt medici anestezisti…… Doamne fereste, sa ne apuce vreo problema grava …murim cu zile….!!!!!!! Tot acolo , am aflat de un anume CALOTA SAMUEL ( zicea vecinul de pat , care-l cunostea personal ) ca-i un mare mafiot , ca a fost turnator la securitate , ca s-a judecat pt. acest lucru cu CNSAS si ca nu i s-a dat castig de cauza …si acum lucreaza in Ministerul de Interne…. !!!!!!!!!!!!!! Cum o mai fi si asta ????????!!!!!!!!!! pile si raspile….. mi se face greata…..!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Portret de fotbalistă: Cristina Tudorache

Următorul articol

Până în 2017, Alexandria ar urma să aibă sediu nou pentru Tribunal și Judecătorie

Cele mai recente articole de Actualitatea politică